Tijdens de Nationale Monumentendag a.s. zondag  15 september exposeer ik samen met Saskia Keijzers in Molen “de Hoop” in Swartbroek, tevens met diverse andere kunstenaars van Kunstcentrum Weert in het Kunstcentrum aan de IJzerenmanweg in Weert! Welkom 

Speciaal voor in een tuin, park, of bv op een plein heb ik 2 poefs ontworpen van glasmozaïeken met afbeeldingen van bloemen en dieren. De glasmozaïeksteentjes die hiervoor gebruikt worden zijn 1 x 1 cm. 
De afmetingen van deze poefs zijn doorsnee 45 cm, hoogte 40 cm en 60cm.

Voor meer info of vragen; bel met Inge de Monte 06-25083686 of stuur een mail naar ingede.monte@gmail.com

Journaliste Gabi de Graaf-Weerts was onlangs bij Mosaingo op bezoek voor een interview samen met fotograaf Jeroen Kuit die mij in mijn atelier fotografeerde.
Op de 11de van de 11de verscheen er uiteindelijk een spreadsheet in de bijlage Wonen van Dagblad de Limburger.
Ik was erg verrast toen ik de Limburger die ochtend opensloeg. Bijzonder hoe de door mij aangeleverde foto’s van mijn gemozaïekte objecten op de linkerpagina in de lay-out verwerkt zijn. Prachtig verhaal en presentatie, dankjewel allemaal!

Mijn site is momenteel under construction. Via dit blog geef ik u alvast wat meer info over mozaïeken voor uw in- en exterieur, workshops en cursussen voor alle leeftijden!


MOSAINGO MOSAINGO  MOSAINGO MOSAINGO MOSAINGO MOSAINGO
 

Uw huis of zakenpand renoveren? Uw badkamer, keuken of toilet een nieuwe look geven? Een huis of zakenpand bouwen, een logo in de vloer? Een exclusief zwembad in uw tuin?  Een eigen idee?

De glasmozaïeken van MOSAINGO bieden u een breed scala aan mogelijkheden om uw wensen daarin te kunnen verwezenlijken. Dat mozaïek duurzaam is, dat bewijzen de Romeinen met al hun prachtige, kleurrijke vloeren en wanden in hun eeuwenoude tempels, villa’s en badhuizen! Glasmozaïek is hitte, vorst- en vochtbestendig. 
Er zijn legio mogelijkheden om mozaïek in uw interieur te integreren, daarin kunt u uw eigen ideeën en kleuren meenemen en het geheel zelfs een persoonlijke tint geven.

Inge de Monte werkt samen met Nederlands grootste mozaïekbouwer Milovito en twee wereldleiders op het gebied van mozaïek, de Italiaanse mozaïekhuizen Bisazza en Orsoni.  In het MOSAINGO-atelier kunnen uw ideeën vertaald worden naar een mozaïek voor uw interieur én exterieur, zelfs voor de bodem en/of wanden van uw zwembad. 
Inge ontwerpt en creëert in haar atelier mozaïeken voor zowel binnen- als buitenprojecten. MOSAINGO heeft de benodigde vakkundige ervaring en relaties om al uw wensen tot in de puntjes te verzorgen
.

Met de moderne technieken is het mogelijk om een door MOSAINGO gemaakte foto of úw favoriete foto te vertalen naar een mozaïek, voor bv op een wand, vloer of bodem van uw zwembad!

Graag maak ik een afspraak om u vrijblijvend kennis te laten maken met de kleurrijke en creatieve wereld van het glasmozaïek. Indien u interesse heeft, begeleid ik u naar de showroom en kan MOSAINGO aan de hand van uw bouwtekening uw project verwezenlijken.

Neem voor info of voor het maken van een vrijblijvende afspraak contact op met

Inge de Monte 
MOSAINGO                                                                                                                                     Drehmansstraat  7                                                                                                                                      6001CEWeert                                                                                                                                                             mobile 06-25083686 
of stuur een mail naar ingede.monte@gmail.com                                                                                                                    
Daarnaast is het bij MOSAINGO ook mogelijk om workshops of cursussen mozaíeken te volgen voor álle leeftijden, individueel, met enkelen of b.v. met groepen tijdens een vrijgezellenfeest, familiereunie, uitje met collega’s enz.. Een workshop van 3 uur of een hele dag mét Italiaanse lunch! Ook kinderfeestjes behoort tot de mogelijkheden! 
 MOSAINGO MOSAINGO  MOSAINGO MOSAINGO MOSAINGO MOSAINGO
                         WORKSHOPS VOOR VOLWASSENEN 
In deze workshops werken we vnl. met voorgeknipte vormen glasmozaïeksteentjes van Bisazza en Milovito, daarnaast met diverse andere materialen, zoals Milefiori, glas- spiegeltjes en – parels.    
Werken met glasmozaïek is een arbeidintensieve bezigheid. We maken tijdens deze workshop b.v. een fotolijst, een doos, onderzetters of plateaus! De workshop duurt 3 uur waarin een pauze met koffie, thee, fris en iets lekkers.
Inclusief materialen en het voegen van de werkstukken na afloop, zijn de kosten voor deze workshop 30,= Euro per persoon. 
WORKSHOPS MET EEN GROEP, FAMILIE, COLLEGA’S OF VRIJGEZELLEN                    Er zijn diverse mogelijkheden om met een groep te mozaïeken, b.v. tijdens een zussendag, familie –  reünie, collega- of vrijgezellendag, enz. 
MOSAINGO komt ook bij u thuis of op een locatie waar b.v. de reünie plaatsvindt. 
Neem voor meer info hierover contact op met MOSAINGO 
                              
DAGWORKSHOP MET ITALIAANSE LUNCH                            
                                           Tijdens deze dagworkshop van 10.00 to 18.00uur werk je individueel aan een spiegel, schaal, huisnummer, dienblad, bloempot. Er kan ook gekozen worden om aan een gezamenlijk cadeau te werken, b.v. een samen te stellen mozaïek d.m.v. tegels die later op een paneel gelijmd worden.   
                      
De kosten van een dagworkshop zijn 90,= euro per persoon, inclusief een heerlijke Italiaanse brunch en mozaïekmaterialen. De objecten zijn divers van prijs en worden apart berekend, evenals het voegen.                           
Neem voor meer info contact op met Inge de Monte 06-25083686 
 MOSAINGO MOSAINGO  MOSAINGO MOSAINGO MOSAINGO MOSAINGO
                                  KINDERWORKSHOPS
Tijdens de kinderworkshops van MOSAINGO leren kinderen al puzzelend een mozaïek maken met diverse vormen voorgeknipte mozaïeksteentjes in alle kleuren van de regenboog; In de workshop voor kinderen vanaf 5 jaar maken we een fotolijstje. Als het lijstje gemozaïekt is, versieren we het met spiegelsteentjes, Milefiori en glasdruppels
  • In de workshop voor kinderen vanaf 7 jaar maken we bv. ook sieraden- of geheimendoosjes. Hier leren kinderen een mozaïek maken met kleinere en fijnere vormen van gekleurde voorgeknipte mozaïeksteentjes. Deze doosjes kunnen ook versierd worden met spiegelsteentjes, Milefiori, glasdruppels en als extra, glasletters! Met stoere jongens en meisjes maken we schatkistjes!

    Deze workshops duren beiden ongeveer 2 en een half uur, incl. een pauze met drinken en iets lekkers à 15,= per kind
    Bel voor meer info met Inge de Monte 06-25083686
                                                         TOT ZIENS BIJ MOSAINGO

Half augustus bezocht ik Al Mc Kay AllStars Earth Wind & Fire Experience, een explosieve R&B topband voor het eerst in Catalunya, Spanje (zie mijn post op 16 augustus jl.) Ik zag toen – tijdens het checken van hun concertlijst – dat deze 13-koppige band ook in de Bosuil in Weert zou optreden en besloot om ook voor een paar door mij enthousiast gemaakte vriendinnen een ticket te boeken en ze nogmaals te gaan fotograferen! Als fotograaf is het belangrijk om te weten wat en wanneer er interessante moves komen of emoties om vast te leggen. Dus ging ik de vorige week zondag met vriendinnen plus camera weer op pad om deze geweldige 13-koppige band tijdens het optreden in Weert vast te leggen.
Wat een topmuzikanten stuk voor stuk en wat hadden ze een plezier op het voor hun nogal krappe podium van de Bosuil. Maar wat een verschil van publiek met Spanje, want vanaf het eerste nummer was het publiek aan het swingen en speelden ze zo’n anderhalf uur de ene na de andere hit!

Na het concert raakten we tijdens hun signeersessie in gesprek met diverse bandleden, (bijna) allen in voor een praatje. Ook met Al Mc Kay, enig origineel bandlid van de vroegere  Earth Wind and Fire band, die deze formatie heeft opgericht! Hij vertelde mij dat hij zich onze ontmoeting na het concert in San Féliu de Quixols, Spanje nog herinnerde. Wij waren daar in de haven by the way dan ook de enige Nederlandse bezoekers. We spraken af om elkaar in het Gooi nogmaals te ontmoeten en na een heerlijke door ons klaargemaakte typische Hollandse dis, waar enkelen van hun graag gebruik van maakten,

belandden we die avond back stage in de Vorstin in Hilversum! Attent van theater de Vorstin om deze overheerlijk fles Cabernet Sauvignon met op het etiket “Trumpeter”, bij de blazers op hun kleedkamer te zetten.Om ze die avond nogmaals te mogen fotograferen verzorgden ze zelfs een persbandje! Dat leverde weer een paar mooi shots op. Na het optreden hebben we in het hotel afscheid genomen en afgesproken dat we elkaar in februari weerzien, ook voor een tour door Amsterdam georganiseerd door Angeli Travel en Italian food plus fotografie van Mosaingo! Have a fantastic tour to France and Italy before you leave Europe! See ya next year!


Het is sowieso een uitdaging om voor je jarige zus en tante een bijzonder cadeau uit te zoeken en zeker als je het cadeau zelf gaat creëren. Op een warme zaterdagavond werd er hard en tot laat gewerkt! 
Mozaïeken lijkt zo makkelijk, maar het is een puzzel en…….. monnikenwerk!! 


Het resultaat is weer fantastisch, geen van allen heeft ooit eerder gemozaïekt! Alle 4 hebben hun eigen idee aangebracht op de deksel van mooie strakke blankhouten dozen. 
Nadat de mozaïeken een paar dagen goed gedroogd zijn en vervolgens gevoegd, schoongemaakt en opgepoetst, krijg je dit prachtige resultaat!

En het sms bericht nadat het cadeau gegeven is ook; “Ze vindt ze prachtig en gaat ze op het dressoir zetten, is trots en vereerd ermee. Dank je voor alles. Zo goed gelukt!”

Ook interesse in een workshop of cursus, geef gerust een belletje voor meer info naar MOSAINGO 06-25083686, of stuur een mail met je vraag naar ingede.monte@gmail.com!

In de haven van Sant Feliu de Quixols Catalunya, krijg ik de kans om ‘s wereld meest swingende band ever te fotograferen.

 De linkshandige gitarist en R&B bandleider is de 68-jarige Songwriter, Producer en 6 keer Grammy Award Winner, Al Mc Kay. Hij is diegene, een van de originele “left overs” van de in 1973 opgerichte band Earth Wind & Fire die deze geweldige band opgericht heeft. Gisteren bracht hij in de haven van deze Catalaanse stad met zijn 13-koppige topband het Spaanse publiek aan het swingen met een spetterend ruim 90 minuten durend optreden! 


Moet je weten dat nota bene zo’n temperamentvol volk als Spanjaarden normaliter zittend naar een concert luistert. Ik was allereerst – tijdens de eerste 4 nummers al speurend naar bijzondere “fotogenieke” reacties van het publiek – met stomheid geslagen omdat niemand maar ook niemand ging staan om te swingen! Dit blijkt in Spanje de normale gang van zaken te zijn tijdens een concert, ongelooflijk!


Maar de virtuoze zanger, Tim – die Gerard Joling in een klap achterover blaast met zijn loepzuivere kopstem – weet het zittende concert te doorbreken en nodigt het publiek uit om vóór het podium te komen dansen! Aarzelend schuiven de Spanjaarden een voor een naar voren van hun plastic stoeltjes af en even later sta ik tussen een uitzinnig publiek te fotograferen en swingen, wat een spectakel. 


Aan het einde van dit spetterende concert spelen ze als toegift de onvergetelijke tophit “Boogie Wonderland” en sluiten af met een tribute aan het publiek. Daarna komt de voltallige groep vanuit back stage naar het festivalterrein waar ze hun cd signeren. Even later schud ik Mr Al Mc Kay himself de hand. Wat een topartiesten, Ik bedank hem voor zijn muziek en optreden en als ik hem vertel dat ik uit Holland kom, is hij erg enthousiast en bedankt mij voor mijn komst! Ik had het absoluut niet willen missen! 
Tot 9 oktober, dan spelen ze in de Bosuil in Weert! Dus lieve mensen, koop een ticket, put on your dancing shoes en swing it out!
Wat voel ik me bevoorrecht dat ik Spanje weer kan bezoeken! Na een paar dagen intens genieten van Spaanse temperatuur en cultuur met invloeden van diverse volkeren uit het verleden, neem ik de boemeltrein naar Barcelona, waar ik het Picasso Museum ga bezoeken!
Onderweg ontmoet ik een accordeonist die met zijn instrument – waarin een compleet orkest verborgen blijkt te zitten – ons als reizigers amuseert met zijn luchtige muziek. Een klein meisje begint spontaan te dansen! In Barcelona komen we aan op het station dat zich onder de grond bevindt, met de grote massa kruipen we als mollen de trap op naar boven. Bovengekomen op de Ramblas moeten we eerst even wennen aan het felle zonlicht dat ons verblind. Even later loop ik vanaf de Ramblas richting het Picasso Museum en sla na een tijdje de hoek om naar het stadhuisplein waar een man – die zich van boven tot onder in oranjerood gehuld en geverfd heeft – via zijn act en op de grond uitgestalde foto’s duidelijk maakt dat ook hij een dier is nét als een stier!
Dan passeer ik het imposante stadhuis van Barcelona waar een spandoek een warm welkom gebaar maakt met de tekst “refugees welcome”! Geeft mij een thuisgevoel, ik besef dat het bijna een jaar geleden is dat de stad Weert – waar ik woon – en inmiddels ook met vluchtelingenkinderen werk, ja zei tegen 1000 vluchtelingen!
Verderop aan de andere kant van het plein staat een grote groep Turken met vlaggen en uitgeprinte teksten! Hun boodschap is duidelijk, ze gaan voor de vrijheid! Zoemende camera’s en een activist die allen toespreekt laat ik even daarna achter als ik de hoek omsla en langzaam het volgende plein nader waar 2 motoragenten een slapende muzikant wakker maken en sommeren om aan de kant van het plein te gaan liggen uitrusten bij zijn gitaar! Vanuit zijn relaxte houding beantwoordt hij de agenten en staat even later op om zich bij zijn gitaar weer neer te vleien. ik loop verder en tref in de volgende straat een man met een “typisch Griekse kop” die zittend op straat gedroogd fruit en zaden aan het sorteren is….!
Bij een steiger naast een groot stuk wit karton knielt een man neer in werkkleding met zijn hoofd gebogen naar de grond, op het karton in grote letters een tekst met de mededeling dat hij geen brood kan kopen voor zijn 2 dochters omdat hij geen werk heeft en vraagt om liefde van God en compassie van de medemens…..!


Vlakbij het Picasso Museum valt mijn oog op nog een schrijnende situatie; bij een gesloten pharmacia liggen 2 zwervers, man en vrouw te slapen. Een jong gezin zit ernaast lekker van hun ijsje te genieten…..!
Natuurlijk kleurt ook “deze kant van het straatleven” Barcelona!
Reizend met mijn camera spot ik zoveel in binnen- en buitenland! Ik vertaal mijn voetsporen naar woord en beeld en deel mooie en bijzondere verhalende beelden. Deze keer laat ik een dag uit de straatcultuur van Barcelona zien, want ook dít is cultuur van het moment, naast overigens de fantastische tentoonstelling in het Picasso Museum die mij zeker niet onberoerd laat!
Een aanrader overigens voor diegene die Barcelona bezoeken!
Ciao

ZATERDAG 9 JULI

Wat wil je nog meer; prachtig weer, warm met een briesje, een bijzondere line-up en ook héél bijzonder, voor het eerst zo goed als uitverkocht!! 

Zoals altijd ga ik met een zak kersen en camera in de rugzak richting het terrein, nu mét de pendelbus, want voor 2,=Euro retour mag dat de pret niet drukken
En ook voor het eerst in al die jaren werd mijn camera bij de ingang uit elkaar gehaald en moest ik mee naar “áchter de schermen”, waar ik na een “speciale controle” door mocht lopen, mét camera! Er hing een gezellige sfeer en ik ontmoette bij de bonnenkassa 2 voormalige passagiers van Kernalie Fly die dit jaar niet met onze maatschappij hebben kunnen reizen vanwege een vreselijke griep die mij als “stewardoos” de eerste carnavalsdag helaas overviel! Dus, feestgangers Bert en Marlies, hierbij een goedmakertje dmv een actiefoto en een nieuwe en gratis booking voor volgend jaar carnaval….!

Nog ff wat bonnen gescoord voor de inwendige mens en vervolgens langzaam naar de mainstage tussen de dansende Flogging Molly-fans gewurmd voor wat eerste shoots! Lekker sfeertje. Na hun optreden kwamen diverse bandleden fans en landgenoten spontaan begroeten en ze lieten zich gewillig fotograferen! 


Ben bij the mainstage blijven staan voor the Cranberries, moeilijk om échte emotie bij Dolores O´Riordan te vangen, maar toch 1 x goed gelukt! Ze reageerde volgens mij nogal gemaakt op haar fans! Meer feeling met het publiek heb ik niet afgewacht want ze kwam niet écht los, of is welllicht altijd zo matjes! Heb me op tijd verplaatst naar de secondstage voor Kovacs..!!Wat een geweldige stem heeft deze bijzondere Brabantse zangeres Sharon Kovacs! Ze was niet zo gemakkelijk te fotograferen vanwege het feit dat ze constant nerveusmakende rondjes liep op het podium. 
Tussendoor liet Sharon het publiek nog even weten dat ze blij was dat ze haar muts niet op had gedaan, wat was het benauwd in de tent! Overigens zie je de aanwezigheid van snaarinstrumenten op het podium de laatste jaren steeds meer groeien, zoals ook hier, een viool plus een contrabas. De contrabassiste probeerde met haar intrigerende blikken van alles te vangen…….!?


Sela Sue – do I need to say more – zong vanuit haar tenen, wat een fantastisch optreden!
Daarna volgde Nena, heb er 2 nummers van meegekregen en heb haar verder overgeslagen. Zal wellicht aan mij liggen maar ik begrijp niet waarom zij met haar band – waarvan haar tweeling de backgroundvocalisten zijn – de hoofact was. Dit had de organisatie  beter kunnen ruilen met Sela Sue, die verdiende mijns inziens breeduit the mainstage! 
ZONDAG 10 JULI
Wat later In de middag richting het station gelopen, want inmiddels ben ik verslaafd geraakt aan de pendelbus en het is ook flink benauwd geworden! Wat is dat relaxt reizen ipv tussen honderden fietsen na afloop te moeten zoeken naar de mijne!
Als eerste heb ik nog een glimp opgevangen van ons aller Ilse de Lange die samen met JB een gastoptreden verzorgde bij the BossHoss. Aansluitend the Mavericks, lekker swingend optreden en dat kwam vooral door de toetsenist die het hele optreden met een brede smile op zijn face van voor tot achter swingend zijn toetsen bediende, heerlijk!


Santana was voor mij the best of! Carlos de gitaarvirtuoos, he made me swing it out! En wat een mooi moment was het toen het kleine kereltje – dat met zijn mama helemaal vooraan stond – van Carlos het plectrum aangereikt kreeg, terwijl de bodyguard van Santana hem optilde zodat hij op zijn gitaar kon spelen! What a moment, once in a lifetime voor het mannetje en ook voor mij als fotograaf! BOSPOP 2016, helemaal top! 
Een aantal weken geleden ontdekte ik de fotowedstrijd van de CEWE Photo Award 2016.
Toen ik in de info las dat een vakjury 10 winnaars ging kiezen, besloot ik om mee te doen!
Benieuwd naar wat een foto een winnende foto maakt, begon ik driftig in mijn files te zoeken naar die ene typisch Hollandse foto en ging daarnaast weer op pad met mijn camera.
Uiteindelijk heb ik 4 weken achter elkaar een foto ingestuurd en tot mijn verrassing vond ik in mijn mailbox 2 weken geleden de mededeling dat een van mijn inzendingen voor de CEWE Award is genomineerd!

genomineerd
Hollandse view op het strand van Terschelling

Het thema van de CEWE Photo Awards 2016 was “Made in Holland”
De uitdaging was om in de 6 weken van de wedstrijd op zoek te gaan naar wat Nederland typisch Hollands maakt. Wat roept Nederland op? Welke verborgen plekjes, typisch leuke gewoontes of stereotype beelden doen meteen aan ons land denken? 
Welke gebeurtenissen, mensen of fenomenen zijn typisch Hollands?

Elke deelnemer mocht per week 1 foto uploaden en elke week werden er 20 foto’s genomineerd. Uiteindellijk zullen er uit de 120 genomineerde foto’s door de professionele jury op 11 juni a.s. 10 winnaars gekozen worden.
Het is nu afwachten en dus spannend……., ik ben er trots op dat ik met mijn foto genomineerd ben uit de ongeveer 2300 inzendingen……! 
Hieronder de 3 andere foto’s die ik in die weken heb ingestuurd.

Hollandse “witjes” in de branding van Scheveningen strand

2 Hollandse heidemannetjes op de Hilversumse heide

Annamolen Keent, Weert

Prijsuitreiking; Zaterdag 12 juni jl was ik met een deel van mijn gezin uitgenodigd om in Burgers Zoo naar de prijsuitreiking te komen, waar we warm werden verwelkomd en lekker verwend! Mijn “Made in Holland” foto zat helaas niet bij de 10 uiteindelijk prijswinnaars! Maar ik ben trots op de nominatie en geniet na van een prachtig fotoboek met de 120 genomineerde foto’s, enkele cadeaubonnen en een gezellige familiedag in Burgers Zoo! CEWE dankjulliewel en wellicht tot een volgende uitdaging!Met het bier – zoals je op de foto kunt zien – in de tanks “high up in the sky”, high cocktails in de buitenbar, veel high heels en op de steiger nogal opvallende high winds, werd gisterenavond met een Summer Party het tweede zomerseizoen in Werelds aan het Strand geopend.


 

Het was weer eens een ouderwets “vroegertje” toen ik vanmorgen onder de lakens kroop terwijl de beats nog lang in mijn lijf nadreunden…..! 
De DJ’s Chocolate Brown Ibiza, DJ Slick Rick Curaçao, de percussionist Martino Latupeirissa en Milan Borger zorgden voor de ritmische muzikale inhalers, terwijl we ons bij diverse bars konden “vergrijpen” aan Moet, frisse cocktails en andere versnaperingen.


Werelds aan het Strand, absoluut een wereldlocatie! Maar als je 3 kwartier moet doen over een paar drankjes halen, dan zet je dat – na het eenjarig bestaan – toch aan het denken!! Jammer, maar deze super strandtent naar de hand van Yvonne van Opdorp (SoU Design), Jorg Wijnen (Art2Go). RoosRos Architecten en Rick Adamus (Marketingstrategie)  is méér dan de moeite waard om te ervaren beste mensen. Ga deze zomer maar eens kijkje nemen en bezoek de site voor meer info en activiteiten www.werelds.nl

KIND MIJN KIND, KIND MEIN KIND, CHILD MY CHILD.


Zondag bezocht ik deze aangrijpende kunstmanifestatie in de Tapijnkazerne Maastricht.  
Na jarenlang onderzoek en samenwerking componeerden de fotograaf Theo Derksen, de beeldend kunstenaar Jos Wigman en de musicus Ernst Jansz deze fantastische project/kunstmanifestatie met curator Willem Jansen. Fotobeelden op 1 bij 1 meter dibound met alleszeggende gezichtsuitdrukkingen van slachtoffers gecombineerd met de op 1 bij 1 meter geschilderde panelen met gezichtsuitdrukkingen van beulen, omlijst met de treffende muziek van Ernst Jansz. 
Ontroerende manifestatie over dader en slachtoffers, kinderen van ouders en mogelijk weer ouders van een kind!
Ik ben diep onder de indruk. En wat een fantastische locatie en opzet. 
Must have seen nog tot 28 mei in de Tapijnkazerne Maastricht!
Bezoek voor meer info de site; www.theoderksen.com/kindmijnkindWAT ALS WATER VEILIGER LIJKT DAN LAND……..
Deze waterfoto met mijn tekst plaatste ik op fb nadat de zoveelste negatieve en hatelijke opmerking over vluchtelingen mij trof sept. j.l.
Nog nooit kwam het besef van oorlog voor mij zó dichtbij als op de dag van 16 september jl toen ik o.a. met diverse leden van mijn adhocgroep, de Burgemeester en Wethouders van Weert, plus de landelijke pers, geconfronteerd werd met de in vele bussen aankomende vluchtelingen uit Syrië in de van Horne kazerne in Weert!
Uitgeputte, angstige vrouwen, mannen en kinderen, huilend en schreeuwend! Kleren verscheurd en schoenen versleten door hun zware kilometers vluchttochten, enkelen op blote voeten, allen met plastic tassen, koffers en rugzakken. 
Alleszeggende ogen keken ons aan of keken weg….er waren geen woorden nodig om je in te voelen. Uit schaamte heb ik mijn hoofd gebogen omdat ik werd overmand door het beklemmende gevoel dat ik “aapjes kwam kijken!” 
Wat was het frustrerend om middenin de groep zoemende camera’s van alle toegesnelde pers over het terrein te lopen en zeker omdat ze de camera’s gewoon lieten lopen, al had de Burgemeester verzocht om dat uit respect niet te doen!
Alléén buiten de kazerne heb ik met toestemming van de moeder haar en haar kinderen – o.a. het jongetje op deze foto – gefotografeerd. Binnen de kazerne fotografeerde ik de was die over het raam hing te drogen!Die avond kwam ik thuis, smeerde mijn boterham en toen ik achter mijn pc zat en alles nog eens goed overpeinsde, besefte ik maar al te goed dat ík het zo goed heb; dat ik geen barak hoef te delen met vreemden, dat ik mijn privacy heb, me niet hoef te melden en in wezen kan doen en laten wat ik wil. ik werd opeens overmand door intens verdriet……!

Wat waren en zijn de vluchtelingen blij om eindelijk op een veilige plek te zijn. Inmiddels heb ik ook vriendschap met diverse Syriërs, we organiseren gezamenlijke etentjes en activiteiten buiten de kazerne. Tijdens ons samenzijn komen de trauma verhalen. Het delen brengt ons dichter bij elkaar en er ontstaan ook geweldige initiatieven. 

Sinds de opening van de Koalaschool in de kazerne afgelopen januari, geef ik als vrijwilligster creatieve lessen aan de vluchtelingenkinderen van groep 7 en 8. De kinderen zijn erg leergierig en enthousiast. 
Diep respect heb ik voor deze dappere mensen die álles achter hebben gelaten, maar ook diep respect voor iedereen die betrokken is en de vluchtelingen en hun kinderen hier in Nederland een veilig “zijn” bieden!

Hoe bijzonder is het als je voor dierbare overledenen een gedenkmonument kunt creëren van glasmozaïek. Bij MOSAINGO kun je letterlijk je “eigen steentjes” bijdragen aan een mozaïekobject of -gedenksteen. In augustus werd ik benaderd door 2 zussen die samen een gedenksteen wilden maken voor hun ouders.


Ze brachten een afbeelding mee en besloten om de zon en twee levenspaden met 2 vogels te gaan mozaïeken, met als detail 11 bronzen steentjes die in de onderste helft van de gedenksteen zijn aangebracht en de kinderen en kleinkinderen symboliseren! 
Er werd gekozen voor rustige tinten glasmozaïek; wit, zwart en verlopende grijstinten, met als basis voor de zon, wit, brons en steenrood!


Nadat er in het atelier van MOSAINGO eerst een mal is gemaakt, werd deze gevuld met speciale specie, bewapend met roestvrijstaal. Na goed drogen is hij behandeld met een primer en een week daarna zijn de zussen gaan mozaïeken. In grote lijnen is de tekening aangebracht en daarna kon er gestart worden met het vele knippen, puzzelen en lijmen van de steentjes. Mozaïeken is een monnikenwerk, dus zijn er heel wat uren aan het aanbrengen van de afbeelding op de gedenksteen doorgebracht. 


Bijzonder hoe tijdens het creëren van de afbeelding de verhalen over de overleden ouders ontstonden en mooi om te zien hoe dit proces bijdraagt aan de verwerking van verlies.


Het glasmozaïek is van hoogwaardige kwaliteit en wordt geleverd door de wereldwijd bekende leverancier Bisazza (Italië)! Het is hitte en vorstbestendig, met marmerlijm gelijmd en met een speciale vuil, vocht en vorstbestendige voeg gevoegd, die gekleurd is met een grijspigment.
Bel voor meer info over de diverse mogelijkheden met MOSAINGO 06-25083686 

“Tijd en Ruimte” is de titel van de overzichtstentoonstelling van kunstschilder Marcel van Hoef in de ECI Cultuurfabriek te Roermond. 
Voor deze tentoonstelling is de eerste etage van de Cultuurfabriek ingericht met een overzicht van 30 van Marcel’s werken, een fantastisch overzicht van 25 jaar ontwikkeling.Beginnend met een eigeel als basis van zijn tempera – vermengd met pure pigmenten en olie of water – bouwt Marcel laag voor laag zijn zonovergoten werken op. Als ik voor zijn schilderijen sta, krijg ik het gevoel dat ik er als kijker zó in weg kan lopen…….


Dominique Vleeshouwers percussionist en art director speelde afgelopen zaterdag Marcel van Hoef, tijdens het concert “vertaalde” hij diverse werken van Marcel . “Tijd en Ruimte” gingen in deze ontmoeting op een zeer bijzondere wijze in elkaar op. Hij gebruikte daarbij op een gegeven moment ook 2 van Marcel’s penselen.


Maartje Coenen, Kim Hotterbeekx en Jesse Colin – derdejaars studentes van de afdeling Visuele Communicatie aan de Kunstacademie Maastricht – hebben Marcel in zijn atelier 8 weken met hun camera gevolgd tijdens het ontstaan van een schilderij en na montage een prachtig beeld van de kunstenaar gecreëerd. Deze 3 minuten films worden op 4 locaties op de begane grond van de ECI tijdens de expositie vertoond
De tentoonstelling in de ECI Cultuurfabriek is nog tot 29 november te bezichtigen!

Met twee blonde heidemannetjes fietsen we voor een fotoshoot op een zaterdag in augustus naar de prachtig paars bloeiende heide bij Naarden-Bussum . 
Het is fantastisch weer en de zon staat laag, precies goed om een mooie effect te krijgen.
Al spelenderwijs volg ik de 2 en hun mamma en pappa met de lens. Dat levert o.a. onderstaande shots op. 

Uit de serie foto’s van het gezin is uiteindelijk onderstaande shot van de 2 zoontjes gekozen om vergroot op roestvrij staal te printen voor aan de wand in de huiskamer!
RVS heeft van zichzelf een ‘metalen’ uitstraling. De lichtere delen in de foto worden vervangen door de RVS structuur. Het resultaat is waanzinnig mooi: Vanuit ieder gezichtspunt heb je een ander kleureffect. Een moderne foto, met een kunstzinnige uitstraling!


Voor meer info over fotoshoots en vergrotingen op rvs, bel Inge de Monte 06-25083686 of stuur een mail naar ingede.monte@gmail.com

Donderdag 3 september

Het gonst om mijn oren, discussies, vooral politiek, nieuwsgeving, allemaal voors en tegens over de verwachte komst van vluchtelingen naar Nederland. Steeds meer vreselijke beelden komen voorbij. Een affiche van Loesje over een groot – voor 98% van het jaar – leegstaand gebouw in Strassbourg doet bij mij de deur dicht. 
Ik zeg het verkeerd, het doet “de hulpdeur” open, want ik plaats een kreet op social media over grote leegstaande gebouwen in Weert en neem contact op met een paar mensen die naar mijn idee de neuzen dezelfde kant op hebben staan. Ik plaats een noodkreet i.v.m. de opvang van een te verwachten stroom vluchtelingen. Binnen 10 minuten gaat mijn mobile en reageert de eerste, het is hoog tijd voor actie en al gauw zitten we samen aan tafel en richten met z’n vijven een adhoc-groep op. 
Ondertussen reageren fb bezoekers op onze berichten en bieden al hulp aan.
Wat kunnen en gaan we doen, we overleggen en vervolgens wordt er heen en weer gebeld en gemaild met Vluchtelingenwerk en COA. 
En wat gaan we doen als de Gemeente Weert nee zegt tegen opvang….!?
Na overleg besluiten we unaniem om niet naar buiten te komen in de pers totdat de Gemeenteraad heeft beslist wat er precies gaat gebeuren. De Gemeente belegt een spoedvergadering en vanaf dat moment gaat de welkom bal pas écht rollen!

Zaterdag 12 september. We zijn wat dagen verder. Staatssecretaris Dijkhoff komt naar Weert en oefent druk uit om nog meer vluchtelingen te kunnen plaatsen en ook per direct! Maar Burgemeester en wethouders blijven unaniem bij hun standpunt; 1.000 vluchtelingen zijn welkom, maar pas na een op maandag geplande infoavond voor de burgers en na de raadsvergadering van dinsdag. De kazerne wordt ingericht, de eerste bedden zijn geplaatst.

Dinsdag 15 september; al tijdens de raadsvergadering vertrekken bussen met vluchtelingen vanuit Ter Apel naar Weert. Mensen van het COA worden in allerijl opgeroepen en vangen die nacht en de volgende dag 1.000 vluchtelingen op in een inmiddels gereed gebracht Kazernedorp. Leden van onze adhoc-groep geven zich via de site op om hulp te bieden en onze ideeën daaromtrent worden schriftelijk voorgelegd, het is afwachten…!Woensdag 16 september 
Een warm welkom op de spandoeken die 2 jongeren gemaakt hebben hangen bij de ingang. Als ik aankom bij de van Horne Kazerne in Weert ontmoet ik een klein mannetje in een grijs jasje dat voor zich uit staat te staren. Zijn 2 broertjes staan met zijn moeder – die ook nog een baby in haar armen draagt – bij de poort, ze dragen 2 volle zakken boodschappen van de nabij gelegen supermarkt. 
En verderop de eerste tekenen van bewoning van de van Horne kazerne in Weert. We schrijven ons een voor een in en even later worden Burgemeester, wethouders, enkele vrijwilligers, waaronder onze adhoc-groep en de pers geïnformeerd en vervolgens rondgeleid. Ondertussen arriveert er weer een bus uit Ter Apel. De hele nacht zijn er bussen aangekomen en waren de opgeroepen eerste hulpverleners nogal verrast door de snelle gang van zaken. Volgens een buurtbewoonster – die met haar kleinkind in de kinderwagen even wat knuffelbeestjes kwam uitdelen – had ze daardoor en ook door het gehuil van babys’ en kinderen niet kunnen slapen! Even later troffen we de passagiers in een eerste opvangruimte waar de burgemeester een welkomstwoord sprak dat vertaald werd. Ze maakten vooral een vermoeide indruk, het waren veelal gezinnen met kleine kinderen en jonge mensen die zaten te wachten op waar ze naar toe gebracht zouden worden met hun koffers e.d. Een vader droeg een box voor zijn zoontje.
Daarstraks kwam ik thuis, smeerde mijn boterham en toen ik achter mijn pc ging zitten en alles nog eens goed overpeinsde, besefte ik maar al te goed dat wij het zo goed hebben hier in Nederland.
Wat ben ik trots op ONS WEERT, geweldig dat Weert 1.000 asielzoekers een gezamenlijke opvang heeft gegeven, dat dat nu realiteit is. Op naar een volgende stap, hulp bieden waar nodig. Er zijn nog veel vrijwilligers nodig, daarvoor kun je je aanmelden via de site www.weert@coa.nl of www@coa.nl


Donderdag 17 september
Vrijwilligers helpen bij de tot standkoming van een Welkom Winkel van het Rode Kruis en bij het uitdelen van de maaltijden. Ook daar is nog veel hulp nodig!
Je kunt je aanmelden bij dhr.A.vd Lee mobile 06-54358686 of via de mail apvdlee@xs4all.nl

Maandag 5 oktober Met leden van onze adhocgroep  heb ik een afspraak geregeld met Liesbeth Vogelaar – directrice – en Mieke Driessens van de Biep in Weert  mbt een idee voor de Vluchtelingen, daarna volgt er een update!

Mozaïek wordt de laatste jaren weer veelvuldig toegepast, MOSAINGO creëert o.a. gedenkmonumenten van glasmozaïek voor in uw huiskamer waarin as van een dierbare overledene bewaard worden. Een van de gedenkobjecten die u in uw huis kunt plaatsen is de “Guardiola Segreta” – Italiaans voor uitkijkpost – een open bouwwerk. Qua architectuur is het object gebaseerd op de Byzantijnse bouwkunst! Het mozaïekbouwwerk wordt op een 1 meter hoge eikenhouten tafel geplaatst. 


In het midden staat een sculptuur in de vorm van een schelp. 
Als de schelp opgetild word, opent men daarmee de deksel van de in de bodem verzonken nis waarin herinneringen bewaard kunnen worden. Ook is het mogelijk om hierin een deel van de as te bewaren!
Een urn kan onder in de eikenhouten tafel geïntegreerd worden, maar zó dat het dicht is en uw bezoek niet gelijk met de urn van de overledene geconfronteerd hoeft te worden. 
Dit gedenkmonument heeft Inge de Monte gepresenteerd op de gisteren officieel geopende Natuurbegraafplaats te Venlo-Maasbree

Inge creëert gedenkstenen en objecten in opdracht, maar hoe mooi is het om in het atelier van MOSAINGO. samen met  de nabestaanden een gedenksteen te mozaïeken voor op het graf van uw dierbare overledene of voor in het columbarium. Allereerst wordt er een mal gegoten van gewapend beton. Nadat de mal goed gedroogd en behandeld is, word een ontwerp op de mal aangebracht en mozaïekt Inge samen met de nabestaanden de gedenksteen. Zo kunt u ook “uw eigen steentje” bijdragen aan de gedenksteen en is het een bijzondere rouwverwerking. 

Ceremoniële fotografie, de herdenkingsdienst /ceremonie vastleggen in een fotoreportage. In overleg bespreekt Inge de Monte met de nabestaanden wat u gefotografeerd wilt hebben tijdens het afscheid/ dienst of ceremonie van uw dierbare overledene.

Neem voor meer info contact op met Inge de Monte 06-25083686 of stuur een mail ingede.monte@gmail.com

Sail, wat is het toch een fantastisch evenement, al die boten en nationaliteiten, een geweldig vredelievend en indrukwekkend evenement.

Op zaterdag was het zó druk dat we rechtsomkeert gemaakt hebben. 
Vervolgens zijn we de grachten ingedoken en dat is uiteraard ook erg gezellig! 


Bij het Nemo komen we een boot tegen met een heuse jeneverstokerij erop, altijd handig! 
En een vrachtschip dat Inge heet, never saw that one!


En wat een crew; met een geweldige stuurbare captain annex DJ Yuri, een uit Spanje en een uit Italië ingevlogen matroos, captains wife Anouk en diverse wisselende lichtmatrozen voor de catering en het vermaak, waren het 2 vreselijk gezellige dagen op het IJ en in de grachten van Amsterdam. Prettige bijkomstigheid is dat ik weer eens heerlijk uitgewaaid ben, zeker nu mijn jaarlijkse Waddenzee-zeiltocht gecanceld is! 

Audrey en Troy vlogen van Sydney naar Nederland samen met de ouders van Troy, om elkaar in het historisch Dordrecht – de voormalige woonplaats van de bruid – het jawoord te geven. Dat is natuurlijk erg bijzonder en wat was het een fantastisch stralende dag met een heerlijk verliefd humoristisch en fotogeniek koppel! 
De liefde straalde er vanaf en wat een prachtige bruid…………!

details van de bruid, altijd interessant om vast te leggen!


      een vlinder voor het bruidspaar op het dak! Voor Audrey en Troy een teken van leven, verandering en ziel!


                                  weerspiegeling van bruid en boeket in het water 


                                     foto’s in zwart wit, zó bijzonder veelzeggend……..!
Op naar het Haagse om de verlengde fototentoonstelling van Anton Corbijn te bezoeken in het Fotomuseum. Must have seen voor mij! En ….met een “fish eye” op pad. Diverse prachtige foto’s van wereldberoemde popartiesten gezien en gefotografeerd, samen met hun muziek was het een heerlijk swingend geheel! Ff een wandje dat bol staat van foto’s van de Stones…….imagine…!
Bloemen fotograferen is interessant en zeker om met de macro vast proberen te leggen waar ze voor staan. Zoals b.v. de papaver, die prachtig maar ook erg kwetsbaar is. Het is naast de pioenroos een van mijn favoriete bloemen 

Nicole koos voor de folder van haar bijzondere bedrijf te Zwolle – NHBC, Nicole 
Hoogenboom begeleiding&coaching​ – voor deze bijzondere papaverfoto! 
Meer info over NHBC vind je op www.nhbc.nl

De zomervakantie is begonnen en velen vertrekken naar hun vakantieadres, maar er zijn ook vakantievierders die dagtrips gaan maken en thuis blijven. Ál onze workshops en cursussen gaan de hele zomervakantie door en natuurlijk mag je ook je logéetjes, vriendjes en vriendinnetjes meebrengen! 
In samenwerking met Ankie Vanderfeesten van Galerie Weert op de Biest ga ik – buiten mijn eigen MOZAÏEKcursussen en workshops – starten met een serie nieuwe cursussen en workshops in DRUKTECHNIEKEN voor kinderen vanaf 5 jaar. Met vnl. materialen uit de natuur gaan we aan de slag en zoeken structuren, waarmee en waarop we o.a. kunnen drukken, tamponneren en spatten en maken zó prachtige fotolijstjes, sieraden/ geheimen- doosjes, mobiles, enz.! Ook leren we jullie hoe je met gutsen een eigen stempel of een linosnede kunt maken. 
Als je toevallig een dezer dagen in de natuur of aan zee gaat wandelen, raap dan zoveel mogelijk op zoals stokjes, veren, gedroogde zaden van diverse bomen, struiken of bloemen en daarnaast kun je zoeken aan het strand naar schelpen met een gat erin zodat we ze vast kunnen maken! Neem ze mee. als je naar een van onze workshops komt! Zin om te starten? Of heb je misschien nog vragen?……………Geef dan even een belletje naar Inge, 06-25083686 of Ankie 06- 38250980. Geef je op voor een van onze workshops of cursussen. 

met een halve zaadbol van een papaver, maak je prachtige afdrukken, ook op veren!

pitten van olijven kun je b.v. gebruiken om je sieradendoosje te versieren!

info over de diverse cursussen
Op het laatste moment kreeg ik – totaal verrast – een ticket voor de eerste BOSPOP dag! Vanwege verplichtingen kon ik maar de helft meemaken, dus fietste ik om 11.00uur zaterdagmorgen gepakt en gezakt met camera en fles water naar het festivalterrein. 

Bij het terrein aangekomen kwam ik in een heuse fietsenfile terecht! Voor het eerst in mijn leven heb ik een half uur in een fietsenfile gestaan vóór de fietsenstalling! Daardoor miste ik de eerste band van BOSPOP 2015, Navarone uit Nijmegen. Luminize rockte de spits eraf, daarna volgde Racoon, Layla Zoe en uiteindelijk Anastasia. Helaas was het toen tijd om weer te vertrekken! Ik had het allemaal zeker niet willen missen……….!!

Luminize

                                                                            Racoon

                                                                  Layla Zoe

Anastasia

De Canadese band Layla Zoe – she really rocks – komt  trouwens op korte termijn terug naar Weert, zeker de moeite waard om in de Bosuil van te gaan genieten!

                                       compositie korte versie BOSPOP 2015                                                            
gespot!!
 en dan blijven enkele details zeker niet achterwege!

MOSAINGO is er a.s. zondag bij op de ITALIAANSE DAG in de Maasstraat met fotografie en Italié correpondentiekaarten, maar ook met glasmozaïeken van Milovito uit Nederland, Bisazza en Orsoni uit Italië. MOSAINGO adviseert en creëert mozaïeken voor wanden, vloeren en objecten in uw interieur, bv.de badkamer of keuken, maar ook voor uw zwembad en uw tuin! Die middag wordt er door cursisten ook “life” gemozaïekt en kun je je inschrijven voor een workshop of cursus! 

Arrividerci, ciao! À domenica

Food-fotografie is een van de disciplines in mijn fotografie. Het fotograferen van food is een enorme uitdaging, o.a. omdat ik vnl. met daglicht werk.. 
Ik ben altijd op zoek naar ingrediënten, personen en objecten tijdens mijn reizen in binnen- en buitenland om zó een compositie – die ik meestal al in mijn hoofd gepland heb – samen te voegen in een kloppend beeld. Met mijn camera en oog voor detail leg ik alles vast en kom o.a. tot onderstaande food-composities…..


In het atelier van Mosaingo worden van de food-composities dubbele correspondentiekaarten met enveloppen gemaakt à 3,95 per stuk. Leuk voor een uitnodiging, of b.v. een cadeaubon. 

Daarnaast is het ook mogelijk om een vergroting te bestellen! Geprint op diverse materialen zoals o.a. op forex, dibound, roestvrijstaal en hout is het een verrijking aan de wand van uw restaurant, hotel, kookstudio of in uw “thuis”keuken. Neem voor meer info contact op met MOSAINGO  0495-544404 of 06-25083686

Afgelopen week hebben we een fraai gemozaïekt naambord bij een bungalow in Maarheeze aan de buitenmuur bevestigd. Het bord – 45 x 25cm – is in opdracht door MOSAINGO ontworpen en gemaakt, gemozaïekt met handgeknipte zwarte/ antraciet/ grijze en zilveren glazen steentjes van Milovito!


Vervolgens is het met zwart gevoegd en dat geeft absoluut een sjiek effect aan het geheel!
bel voor meer info met Inge de Montet 0495-544404 of mobile 06-25083686

Nu de temperatuur langzaam naar zomerse hoogte rijst, is het tijd om je tuinmeubels eens aan te pakken of te verfraaïen. Dat deden ook Luc en Irene die afgelopen zomer van steigerhout een prachtige loungeset gemaakt hebben . 

Onlangs maakte Luc er een tafeltje bij, terwijl Irene bij Mosaingo een reeks lessen volgde en dit prachtige mozaïek samenstelde. Als verzinkt tafelblad verfraait het nu de loungeset. 

                                                    Nadat we het tafelblad samen gevoegd

                                                     
                                                       en opgepoetst hadden 

                                                     
                                                           werd het geplaatst.

                                                     
                                en daar kwam een heerlijke glas bubbels bij om het te vieren. 

                                                       
                               het blad past ook mooi op een houten tafeltje met onderstel 

                                        

Laat maar komen die zomer! Ook deze tafel is gemozaïekt met de meest fantastische kleuren glasmozaïeksteentjes van Bisazza en Milovito!
bel voor meer info 0495-544404 of mobile 06-25083686

Al even heb ik niets meer over mozaïek laten zien, maar ik ben er iedere dag mee bezig! 
De afgelopen weken waren er o.a. 2 gezellige cursisten uit E’hoven die allebei een schaal gemozaïekt hebben. 
In de eerste les is er een ontwerp gemaakt dat vervolgens op de schalen werd overgebracht met carbonpapier en daarna met een watervaste stift geaccentueerd.  

Vervolgens begon het knipwerk van de mozaïeksteentjes en het vormen en volgen van de lijnen van het mozaïek. Tijdens álle workshops en cursussen van MOSAINGO werken we met glasmozaïek van Bisazza en Milovito, daarnaast met glasparels en milefiori uit Venezië!


De een heeft een schaal gemozaïekt voor binnen en de ander voor buiten, daarvoor werden er 2 soorten lijm gebruikt. 
Uiteindelijk zijn de borden in de vijfde les door de cursisten gevoegd, een nogal secuur en intensief werk, want álle voegen moeten vol zitten en aandrogen, voordat we met de spons aan de slag kunnen voor het eindresultaat! 


Vervolgens zijn beide schalen na het sponsen en weer aandrogen met een katoenen doek opgepoetst en dit is het uiteindelijke resultaat, ze zijn prachtig!

Bel voor meer info over de mozaïekcursussen, workshops en kinderfeestjes – die we overigens ook aan huis kunnen verzorgen – met MOSAINGO 0495-544404, mobile 06-25083686, of stuur een mail naar ingede.monte@gmail.com.

De lente is in volle gang, prachtig weer voor foto-opdrachten in de duinen aan het strand van Renesse. Mooi spel met licht en donker en het model geniet zichtbaar van de lentezon!

In overleg met de opdrachtgever is een keuze gemaakt welke foto’s in een drieluik op rvs geprint moeten worden. En uiteindelijk is onderstaande print geleverd op roestvrijstaal in het formaat 43 x 1,30 meter. Foto’s geprint op rvs geeft een prachtig resultaat!


Na een fikse regenbui kwam gelukkig het zonnetje weer tevoorschijn en kon de fotoshoot aan het strand met 4 spontane kinderen gelukkig tóch doorgaan. En de modellen hadden er zin in om voor mijn lens te poseren. Deze print op rvs pronkt aan de muur van oma haar nieuwe huis in Zeeland, formaat 0,43 x 1,30 meter  deze print van broer en zus hangt nu in de hal van hun huis in Rhoon. 
Daarvoor is een formaat gekozen van 0,50 x 1,50 meter. 

Tijdens onderstaande fotoshoot gingen moeder en zoon samen op de foto voor een cadeau voor pappa’s verjaardag. Moeder heeft haar vliegbrevet en ik maakte na een bezoek aan het vliegveld in photoshop deze compositie met de Chesna op het vingertje van de kleine Jacco! 


Bel voor meer info 0495-544404 of mobile 06-25083686 of stuur een mail naar ingede.monte@gmail.com

De DOGPARADE, is een initiatief van bedenkster Mike Zeelen. Ze heeft een zoontje – Noa van 7 jaar – die een energie/stofwisselingsziekte heeft. Uit machteloosheid bedacht Mike deze kleurrijke parade van door Nederlandse topkunstenaars beschiderde en bewerkte kunststof honden, die 1 jaar lang door het land hebben getourd. Dit om aandacht te krijgen en geld in te zamelen voor een te ontwikkelen medicijn voor kansloze lotgenootjes, daar ze beseft dat het voor Noa te laat zal zijn!Na het startschot – inmiddels bijna 1 jaar geleden in de Stopera te A’dam – zijn de dogs in allerlei plaatsen in Nederland tentoongesteld en uitgelaten! Ik heb ze diverse malen met de lens gevolgd

                                           de opening in de Stopera te Amsterdam

een aantal van de kunstenaars 
in de ECI Cultuurfabriek en wandeling door Roermond

de Luxury Fair in de Rai te A’dam

veiling Nederlands Congres geBouw te Nieuwegein

De voltallige roedel werd afgelopen vrijdag geveild in het Nederlands Congres geBouw te Nieuwegein!
Aangekomen in de hal van het enorme NCB werden Mike Zeelen, haar man Dion en ik warm onthaald.  De honden waren al een paar dagen van tevoren door een grote vrachtwagen van hoofdsponsor Leolux naar de opslag van het NCB verhuisd. Daar konden ze nog even bijkomen van hun lange tour!

                                         achterkant van de vrachtwagen van Leolux

De crew van de Dogparade was druk doende met de laatste loodjes van de opstelling. Daarna werd iedere hond uitgelicht voor de veiling. Een mooi moment om een aantal dogs nog eens tot in detail te fotograferen. Het licht- en geluidplan werd met de technici doorgesproken en als laatste werd de powerpoint geïnstalleerd. Om 19.15uur druppelden de kunstenaars en gasten binnen en naarmate we dichterbij de klok van achten kwamen, werd ook ík lichtelijk zenuwachtig.
Een veiling met veel spannende – vóór het aftikken en “in de hamer” – momenten.
Voorafgegaan door een korte uitleg over de kunstenaars en hun werk, kreeg iedere hond tijdens de veiling een ‘nieuw” baasje. Geweldig samenspel tussen de veilingmeester en de presentator met regelmatig een humorvolle kwinkslag. De gasten, bieders en kopers genoten ondertussen van een overheerlijk 8- gangen walking dinner!
Uiteindelijk werd het prachtige eindbedrag van 200.000,= Euro bekend gemaakt.
Dit gaat in zijn totaliteit aan het te ontwikkelen medicijn besteed worden. 
Wat een dag, avond en nacht! Om half 4 was ik thuis en na een rondje met mijn eigen hond kon ik de Dogparade met een erg goed gevoel afsluiten!

En dan komt die ene speciale en bijzondere dag in je leven waarop je elkaar het jawoord gaat geven. Een dag waar je beiden naar uitkijkt en die met een speciaal oog voor detail vastgelegd moet worden! 
Inge de Monte bespreekt van tevoren met jullie het verloop, de locaties en jullie ideeën van de trouwdag door. 
Speciale momenten die door mij als fotograaf gespot en vastgelegd moeten worden, beelden en herinneringen om nooit te vergeten. Ook fotografie voor trouw- en bedankkaarten zijn een mogelijkheid bij MOSAINGO!
Bruidsfotografie in binnen-, maar ook in het buitenland. 
Bel voor een afspraak met Inge de Monte 0495-544404 mobiel 06-25083686 of stuur een mail met je vragen naar ingede.monte@gmail.com. 

Het is boeiend om dieren te fotograferen, maar ook ontzettend moeilijk om ze met de camera te vangen door hun beweeglijkheid……….. en daarom uitdagend!
Je moet veel geduld hebben om het juiste moment te pakken!

De LENTE en dus ook de communiecantjes zijn weer in aantocht…….!!
Inge de Monte maakt van je zoon of dochter vóór het communiefeest een fotoshoot.
Daarna gaat ze samen met de communicant aan de slag om er een leuke herinnering van te maken. 

Anna koos ervoor om in diverse kleuren op een kaart “bedankt” te schrijven en uiteindelijk werd dit de fotobedankkaart die ze aan alle gasten heeft gegeven;
Er zijn nog  enkele plaatsen voor de mozaïekcursussen op maandag- en dinsdagavond en de woensdagochtend bij MOSAINGO!
Om een beeld te kunnen vormen, laat ik je even meekijken in de eerste twee lessen van een cursus MOZAÏEKEN.
Tijdens een cursus van 5 lessen leer je diverse technieken van het mozaïeken.
Allereerst wordt er besproken wat je graag wilt gaan maken en wordt er een tekening gemaakt en overgebracht op het werkstuk dat  je gaat mozaïeken.
Dan kies je de kleuren mozaïek die je wilt gaan gebruiken.
We leren je het knippen, lijmen om een mooi geheel te puzzelen en vormen tot een MOZAÏEK!
Tijdens alle cursussen wordt er gewerkt met hoogwaardige glas mozaïek van Bisazza en Orsoni uit Italië en Milovito uit Nederland. Daarnaast met Milefiori uit Venezie en o.a.glasdruppels en spiegelsteentjes.
Bel voor meer info over de mogelijkheden met MOSAINGO 0495-544404, mobile 06-25083686, of stuur een mail met je vraag naar ingede.monte@gmail.com

                                    resultaat na de tweede les, het hart is gevormd

                                      hier is gekozen voor een sterrenbeeld

                                  vormen worden geknipt en op het werkstuk gelijmd                                     het overbrengen van de tekening op het werkstuk

IN MEMORI-JAN; vandaag is het 4 jaar geleden dat kunstenaar Jan Tullemans overleed.
Ik koos voor mijn eindopdracht aan de vooropleiding van de Fotoacademie Jan als eindopdracht omdat ik hem zo bijzonder vond en zijn mening er voor mij altijd toe deed.
Het was wat onwennig voor Jan de eerste keer dat ik de hele ochtend met mijn camera om hem heen draaide, maar het wende en ik heb diverse prachtige beelden geschoten en er uiteindelijk ook composities van gemaakt!

Als meisje van 15 ging ik iedere week bij Jan in zijn atelier tekenen en schilderen voordat ik naar de Kunstacademie in Maastricht ging.
Jan leerde mij om mijn oog voor detail te vertalen naar het papier met diverse materialen en technieken. We hebben altijd contact gehouden en het mooiste aan Jan vond ik dat hij nooit iets afkraakte, in tegenstelling tot leraren van de Kunstacademie die dat vaak vernietigend deden.
Jan zei niets als het hem niet boeide! Als ik met iets bezig was wat hij goed vond, dan zei hij, “det es interessant, bel mich mer asse det aaf hebs!”

Het is een  prachtige combi van antraciet, zwart, lichtgrijs en witgouden mozaïeksteentjes van Milovito waarmee ik dit naambord van 25 x 45cm gemaakt heb. De kleuren komen ook terug in de bungalow waar het naambord een dezer dagen naast de voordeur op de lichtgrijze muur bevestigd zal worden.


stoer, met nét dat beetje extra door er hier en daar een wit gouden mozaïeksteentje aan toe te voegen.

binnenkort, pronkt het naambord op de muur bij de voordeur

aan de voeg is zwarte kleurstof toegevoegd
het knipwerk is klaar, daarna moeten de voegen uitgekrast en schoongemaakt worden

                          

                            de laatste loodjes van het vele knipwerk voor het naambord

                                               Voor iedereen een goede wissel!

Een design bedieningsplaat op het toilet? Dit bedieningspaneel geeft de mogelijkheid om zowel mozaïek en/of fotografie daarvoor te gebruiken. 
Het kan ingelegd worden met hout, glas, steen of zelfs met een foto.  
MOSAINGO biedt daarvoor legio mogelijkheden, meer info via;
ingede.monte@gmail.com of telefonisch 0495-544404 of mobile 06-25083686


Dankzij de prachtige mooie herfst met heerlijke temperaturen, heb ik met laagstaande zon deze foto’s kunnen maken tijdens de fotoshoot van moeder, zoon en dochter. Het was nog 21 graden begin november!


deze compositie, is gekozen voor een vergroting op roestvrijstaal afm.1,50 x 0,50 meter                            en ook deze compositie is afgedrukt op hetzelfde grote formaat! en dit drieluik van de enthousiaste Jacco in een kleiner formaat roestvrijstaal


                                                    zo ziet het eruit boven de piano


Stuur voor info een mail naar ingede.monte@gmail.com of bel 0495/544404 mobile 06/25083686

AND THEN THERE WAS GLOW!!

Ieder jaar bezoek ik in november dit mooie lichtfestival in Eindhoven, alhoewel ik GLOW in the dark dit jaar minder spectaculair vond als het vorig jaar, blijft het spel van licht en geluid mij boeien.
En dat levert dan weer een paar prachtige plaatjes op! Nog te zien tot en met zaterdag 15 november!

Inmiddels is de herfst een paar weken geleden in ons kikkerlandje gearriveerd, ook al merken we er hier in het zuiden qua temperatuur eigenlijk alleen ‘s nachts pas écht wat van. Zo heeft het vannacht flink geregend, maar toen ik vanmorgen vroeg de gordijnen open deed, was de opkomende zon er weer en inmiddels staat hij aan de helderblauwe lucht. In een beschut hoekje op mijn terras drink ik een mok verse muntthee, want het is nog lekker warm en de tuin is in herfstkleuren gehuld. Maar er is werk aan de winkel, dus…….wandelschoenen aan, hond Bo mee en samen met de camera op pad!
De afgelopen weken verkleurde de natuur naar vele tinten geel, oranje, rood en bruin, prachtig en de kleuren blijven ook lang mooi, zolang het maar niet regent!

In Photoshop heb ik diverse fotocombinaties gemaakt en zo de herfstcollectie aangevuld en opgefrist; mijn collectie foto-correspondentie kaarten hangt met vele andere fotokaarten – voorzien van cellofaan zakjes – in rekken in de gang. Er is voor iedere gelegenheid wel een bijzondere foto-correspondentiekaart te vinden, om te versturen of om b.v. als setje cadeau te geven!
Alle pics zijn door mijzelf geschoten en gesigneerd, te koop vanaf  2,95 Euro per kaart met enveloppe en cellofaan hoesje!

Iedereen is welkom, koffie of thee staat klaar, maar bel even van tevoren zodat je niet aan een gesloten deur komt! Telefoon 0495-544404 of mobile 06-25083686

Salma werd 7 jaar dus FEEST! Samen met haar vriendinnetjes maakten we een gemozaïekt fotolijstje. De meiden gingen eerst allemaal op de foto. 
Terwijl de knutselhandjes van Salma en haar vriendinnetjes ijverig aan de gang gingen met het mozaïeken van hun fotolijstjes, werd de foto bij de fotoshop afgedrukt. 


Knap hoor, al die diverse creaties, met gezellig gekleurde mozaïek- en spiegelsteentjes op de lijstjes en daar bovenop de milefiori die het nog iets extra’s geven. 

Vervolgens kregen alle vriendinnen een prachtige hena tattoo van Warda Beni Touzine


Zo kon iedereen naar huis met een zelf geknutselde en leuke herinnering aan een geslaagd verjaardagsfeest van Salma!

                   Ook deze sieradendoosjes zijn tijdens een kinderfeestje gemaakt


En meer voorbeelden zoals; tegels/onderzetters, een fotolijstjes, ‘n sieradendoosje en voor stoere jongens en meisjes ook een schatkistje!MOSAINGO verzorgt ook kinderworkshops bij de jarige thuis! 
Bel voor meer info met Inge de Monte 0495-544404 of mobile 06-25083686 

THE DOGPARADE is een groep van ongeveer 30 beschilderde buldogs die door Nederlands bekendste kunstenaars  beschilderd zijn. Deze parade trekt sinds mei 2014 door Nederland en is momenteel tot en met 19 september a.s. te zien in het ECI Cultuurcentrum Roermond!
Geweldig leuk en inspirerend om met kinderen deze kleurrijke DOGPARADE te gaan bekijken.

The dogparade – http://www.thedogparade.com/ – is een initiatief van Mike Zeelen, moeder van Noa die een ernstige energie/stofwisselingsziekte heeft. Het is de missie van Mike en haar DOGPARADE om aandacht te vragen voor deze dodelijke ziekte en om geld in te zamelen voor een medicijn!.
Geef deze kinderen een kans en geef ze met jouw bijdrage…………..ENERGIE!!!!!.

Afgelopen zaterdag werden 4 van de 30 honden “uitgelaten” in het centrum van Roermond. De vele bezoekers van Roermond namen de flyers gretig aan en gingen in gesprek met de initiatiefneemster Mike Zeelen en diverse vrijwilligers. Alle lof aan onze topmodellen die het geweldig gedaan hebben tijdens de fotoshoot!

                                                         

Het zoontje van Mike en Dion Zeelen – Noa – is afgelopen zondag 7 jaar geworden! 
Een heel bijzondere en op vele manieren onvoorstelbare nooit verwachte dag!
..
Hebben jullie Noa al gezien in de film van Dogparade? Samen met zijn vriendjes en alle lotgenootjes!
Forza4JenskeForza4MeesMontventoux4milouForza4Sterre, Matthias, Sam, Imre, Sverre, Lotte, Joris, en Tim http://youtu.be/cQpgjjn0v-g?list=PL-eWS_DdDj9IZQTN2cmIjvpFdT6PB6QfI


Nog even een laatste keurende blik in de spiegel, nog ff je lippen stiften… daar zijn deze prachtige mozaïek spiegeltjes mét vakje voor je make-up voor gemaakt.
Tip voor in de gang, vlakbij de voordeur!


Verkrijgbaar met een witte, blauwe of zeegroene rand!
Afmetingen 25 x 25 cm voor 50,= Euro

Natuurlijk kun je ze ook zelf komen maken tijdens een van de workshops bij MOSAINGO
Meer info tel. 0495-544404 of mobile 06-25083686

Iedereen vindt het leuk om bij een gelegenheid of gewoon zomaar een persoonlijk kaartje in de brievenbus bezorgd te krijgen . Bij MOSAINGO vindt je er voor elk wat wils, dus kom gerust eens snuffelen in de rekken tussen alle handgemaakte fotokaarten. 
Het zijn allemaal dubbele correspondentiekaarten met foto, gesigneerd en worden geleverd in een cellofaan verpakking. 


Ook leuk om er een paar cadeau te geven voor een verjaardag of om ze aan de wand te hangen in een lijst. Bel voor meer info met MOSAINGO 0495-544404 of 06-25083686.

Afgelopen zaterdag en vanmorgen foto’s gemaakt voor een B&B, Deze locatie is een échte aanrader voor mensen die graag in een B&B willen logeren op Curaçao! Kijk op “Moonz Bed and Breakfast Curaçao”, o.a. te boeken op www.bedandbreakfastworld.com.

Het is een gezellig, binnen en buiten kleurrijk ingericht en multiculti B&B. De gasten komen uit alle windstreken van de wereld. Toen ik er logeerde waren er gasten uit Denemarken, New York, Venezuela, Canada, Zwitserland, Turkije, Duitsland en Nederland.

Erg opmerkelijk is het uitgebreide overheerlijke ontbijt, elke dag met verse producten!

Iedere kamer is voorzien van een verkoelende van en een muskietennet en hier en daar kun je buiten voor je kamer heerlijk luieren in een hangmat.

Curaçao heeft zoveel te bieden; naast de gezelligheid van o.a. de heerlijke locale restaurantjes –  je eet er als je wilt verse vis uit de zee op het strand – kun je een jeep huren en het eiland ontdekken. Ik geef de voorkeur aan de zee te ontdekken en ook dáár kun je rondom Curaçao heel divers de waterwereld bekijken, door b.v met een catamaran naar Klein Curaçao te varen, of met een boot rustige strandjes gaan bezoeken en daar zwemmen, snorkelen of duiken. De onderwaterwereld is adembenemend. Zo bezocht ik ook de “blue room” bij Santa Cruz, erg bijzonder om te ervaren!

Vanaf 14 juli a.s. start MOSAINGO met het nieuwe seizoen voor mozaíekworkshops en cursussen!
Tijdens de workshops en cursussen wordt er gewerkt met glasmozaïek in allerlei vormen en kleuren van BISAZZA en MILOVITO. Ook werken we met milefiori uit Venetië,  spiegelsteentjes en glasdruppels!
Er zijn legio mogelijkheden voor alle leeftijden!

bloempotten, schalen, spiegels,
huisnummers
onderzetters
tegels enz.
bel vanaf 14 juli voor meer info naar 0495-544404 of mobile 06-25083686
of stuur een mail naar ingede.monte@gmail.com

Voor deze fotoshoot van moeder en zoon ging ik naar een favoriete plek in Budel-Dorplein, het prachtige water en de bossen bij de koelvijvers van de zinkfabriek.
De kleine Jacco is een erg serieus mannetje, maar aan het strand, met behulp van zijn tante, ging hij helemaal los en kon ik hem mooi vastleggen.
Jacco’s vader is jarig en mamma wilt hem verrassen met vergrotingen aan de wand.

Ik was al vaker gaan fotograferen op vliegveld Budel en een leuke bijkomstigheid is dat Jacco’s moeder daar haar vliegbrevet heeft gehaald. In Photoshop heb ik een van de gefotografeerde chesna’s op het vingertje van Jacco geplaatst en deze compositie gemaakt!
Er zijn tegenwoordig legio mogelijkheden om vergrotingen af te drukken;

                 Deze compositie is in formaat 60 x 40 cm afgedrukt op dibound/plexiglas

         
           beide zwart wit foto’s zijn  op aluminium afgedrukt, dat geeft een erg bijzonder reslultaat, de onderste            heeft een formaat van 50 x 1.50.
           Stuur voor vragen over een fotoshoot en diverse mogelijkheden om af te drukken een mail naar     ingede.monte@gmail.com

Een workshop voor het hele gezin, MOSAINGO verzorgt deze workshops b.v  bij u thuis, voor iedere leeftijd! Geweldig wat een creaties er door jong en oud gemaakt worden!

Tijdens alle workshops van MOSAINGO, werken we met glasmozaïeksteentjes van Milovito en Bisazza en daarnaast met Milefiori uit Venetië, glasdruppels en spiegeltjes.
 In het begin van een workshop is het altijd even zoeken naar je eigen idee, de vormen en kleuren. Maar na een gezellige middag heeft ieder een mooie creatie gecomposeerd. Als alles uiteindelijk gevoegd en opgepoetst is dan zie je pas goed hoe mooi en divers de kunstwerken zijn geworden! 
de een werkt graag met strakke vormen en een paar kleuren
de ander met een verloop van alle vormen, kleuren en spiegeltjes
alle vormen  achtergrond in parelmoer en met Milefiori in de boom en bij de bloemetjes in het gras 

                                                         diverse vormen met glasdruppels

stoer tableau met de S van Siep!
de 10-jarige Kaj maakte een mozaïek op de deksel van een geheimendoosje!
Voor info over deze en andere workshops, mail naar ingede.monte@gmail.com  
of geef ff een belletje 06-25083686
TOT ZIENS BIJ MOSAINGO

In de STOPERA in AMSTERDAM werd afgelopen vrijdag de aftrap gegeven van de tentoonstelling van een bonte parade prachtig beschilderde honden, de DOGPARADE. 

In de trein naar Amsterdam troffen we elkaar! Ik had nog wat vragen voor de druk bellende en mailende initiatiefneemster van deze tentoonstelling, Mike Zeelen. Zowat de hele treinreis naar A’dam zat Mike’s mobile zowat aan haar oor geplakt, bellend met de media om maar zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor de DOGPARADE en ondertussen driftig berichten op het toetsenbord van haar laptop tikkend. Nog even wat laatste foto’s doorsturen naar het Parool, ondertussen verlaten we de trein op zoek naar Wifi, dus bij Starbucks – onder het genot van een cappuccino – werd de laatste foto verzonden.

Mike is moeder van Noa en Daniel. Noa heeft energy stofwisselingsziekte. Er is nog geen medicijn voor deze ernstige ziekte. Met de door Nederland reizende tentoonstelling  “de Dogparade” wilt Mike daar geld voor inzamelen! Het is opmerkelijk hoe drijfkrachtig en kordaat Mike is, één grote bron ENERGY. in A’ dam loopt ze met haar “dogparadekoffertje” recht op haar doel af…. de STOPERA. 


In het bijzijn van diverse deelnemende kunstenaars werd even na 15.00uur de aftrap voor deze reizende tentoonstelling  gegeven. Zij hebben elk een hond in hun atelier bewerkt en beschilderd. Medio 2015 zullen deze kleurrijke viervoeters geveild gaan worden, de opbrengst is voor een medicijn voor deze ernstige ziekte. Joska werkte met kunstenaar Peter Diem aan een exemplaar dat tijdens de opening door beiden onthuld werd.

Deelnemende kunstenaars aan de Dogparade zijn o.a.; Clemens Briels, Peter Diem, Gerdine Duijsens, Fabian, Toos van Holstein, Marc Lange, Naerebout, Albert Niemeyer, Ted Noten, Jacques Tange, Richard Smeets, Wouter Stips en Hannes D’Haese. 


Onlangs heb ik de nieuwe cijfers voor de bestrating van de watertapplaats in Budel-Dorplein geleverd.

Nieuwe cijfers? Vette pech, want van de vorige cijfers hebben alle mozaïeksteentjes losgelaten van de betonblokken waarop ze gelijmd waren. Ik heb me suf gepiekerd over wat ik eventueel fout had gedaan!
Bij nader onderzoek bleek dat de lijm had losgelaten. Dus kwamen de blokken en de steentjes terug met het verzoek om nieuwe cijfers te maken! Ik wist niet wat ik zag toen ze het brachten, onbegrijpelijk, hoe kon dit gebeuren?

We zijn nu een paar maanden verder en er eindelijk achter wat er aan de hand was!!
Ik heb – om die cijfers op de betonblokken te lijmen – een nieuw ontwikkelde lijm gekocht van de firma Henkel, die alle andere lijm zou vervangen voor binnen- en buitengebruik.
Na grondig onderzoek van de restanten in het laboratorium in Duitsland – waar de firma Henkel BV sinds 1876 gevestigd is – is medio mei bekend gemaakt dat deze nieuwe lijm niet geschikt is voor buitenprojecten.

Mozaïeken is monnikenwerk!!
De vele uren die ik eraan gewerkt had met knippen slijpen, lijmen enz. waren verloren. Maar inmiddels zijn er nu 2 nieuwe blokken gegoten en gemozaïekt en nu ze gevoegd zijn schitteren ze weer in de bestrating!

Dinsdagochtend had ik een gesprek over de fotografie voor o.a. de website van een horecaonderneming!

MOSAINGO heeft de foodfotografie gerealiseerd voor Restaurant de Etage in Bruinisse. Daarvoor werden eerst diverse gerechten door topkok Marco Verspeten bereid en vervolgens een voor een op locatie gefotografeerd. Ook een champagneborrel met oesters – die op het drijvend terras in de jachthaven plaats vond – is door MOSAINGO op de gevoelige plaat vastgelegd. Kijk daarvoor op de site www.de-etage.nl 


Tevens verkoopt en verhuurt MOSAINGO foto’s om uw horecagelegenheid aan te kleden, foto’s die b.v. gerelateerd zijn aan het land van herkomst van de ingrediënten of de recepten.
Neem voor een vrijblijvende afspraak contact op met Inge de Monte telefoon 0495-544404 of mobile
06-25083686

Afgelopen week was ik in Molenbeersel waar ik tijdens een familiereünie van moeders en dochters een workshop mozaïek heb gegeven. 3 bakken met potjes glasmozaïeken van Bisazza en Milovito, geknipt in allerlei vormen en in alle kleuren van de regenboog gingen mee op locatie!
Mooi om te zien hoe ieder met eigen verzonnen patroon, vormen en kleuren een mozaïek samenstelt.

En wat een gezelligheid met deze creatieve dames!
De meesten maakten een tableau tijdens deze workshop die 3 uur duurt. Een moeder maakte een set van 2 onderzetters en een ander wou een huisnummer maken. Ze werd bijgestaan door een behulpzaam nichtje en door mij omdat je zoiets bewerkelijks niet in 1 workshop klaarkrijgt!
In mijn atelier heb ik later nog een uur aan het huisnummer gewerkt.

Vervolgens zijn alle werkstukken schoongemaakt, gevoegd en opgepoetst, zodat iedereen nu van haar eigen creatie kan genieten!
Ook geïnteresseerd in een workshop of cursus voor volwassenen, bel MOSAINGO voor de diverse mogelijkheden 0495-544404 of 06-25083686, daarnaast geeft MOSAINGO ook workshops voor bv vrijgezellen of met collega’s, aangevuld met een overheerlijke Italiaanse lunch!

Woensdagmiddag was ik bij Luìza die vorige week zaterdag 11 jaar werd. We maakten met de 8 vriendinnen een glasmozaïek op de deksel van een juwelendoosje. Mooi om te zien aan het einde van deze workshop hoe divers ze waren geworden en dat ieder een andere indeling heeft gemaakt naar eigen idee. Creatieve meiden!
Tussendoor hebben we even gepauzeerd en hebben Pleun – een van de vriendinnen van Luiza – en ik de letters van de namen van de vriendinnen uitgezocht. Zo kon iedere vriendin het juwelendoosje van haar eigen naam voorzien. Deze lettertjes en bloemetjes, waarmee je je mozaïek kunt verfraaïen – genaamd milefiori (duizend bloemen) – komen uit Venetië en zijn mondgeblazen!
Voor meer info over o.a. deze kinderworkshop, maar ook workshops voor volwassenen,vrijgezellenfeestjes enz. mail naar ingede.monte@gmail.com of geef ff een belletje; 0495-544404  en mobile 06-25083686! Tot ziens bij MOSAINGO

En dan vragen ze je altijd wie er allemaal was met Carnaval……….

die, die, en de Prins en die……………

en zo’n stelletje in het geel met oranje 
en ook heel veel kinderen! 

PASSIE EN VÔL TRELLEL

En dan komt de dochter op bezoek na een verhuizing, met een mapje foto’s uit de oude doos!
Kun je hier iets mee, ik wil zo graag een combi-foto van mama en mij?
In het mapje een prachtige oude kleurenfoto van haar overleden moeder, gemaakt in de kroeg waar we vroeger ooit samen achter de tap stonden!
Niet teveel aan veranderen; allereerst inscannen, vervolgens de foto schoonpoetsen, omzetten in zwart/wit, belichting bijstellen en dan op zoek naar een foto voor een combi!
Daar ik in 2009 de bruidsfoto’s heb gemaakt van haar en haar man, koos ik daarvoor haar favoriete!
En hieronder de combi, het resultaat!

Ook bijzonder is de samensmelting van moeder en dochter in onderstaande compositie.

MOSAINGO verzorgt bruidsfotografie, (familie)portretten en fotografie voor websites! Neem voor meer info contact op met Inge de Monte 0495-544404 mobile 06-25083686

Met glasmozaïeksteentjes van Bisazza, Orsoni en Milovito kun je tijdens een van de workshops bij MOSAINGO heel wat mooie creaties maken, zoals bv een fotolijst, een onderzetter, een dienblad enz.
De workshops voor volwassenen duren 3 uur, tussendoor houden we altijd even een pauze waarin je ff kunt relaxen bij een kopje thee, koffie of fris met iets lekkers erbij!

Zoals alle mooie dingen in het leven kost mozaïeken tijd, mozaïeken is puzzelen met vormen. Tijdens de diverse workshops, leer je omgaan met de verschillende materialen en technieken. En het resultaat is – wanneer alles is gevoegd en opgepoetst – dan ook prachtig!

Neem voor meer info over de diverse workshops voor volwassenen, of workshops voor kinderen en verjaardagsfeestjes contact op met MOSAINGO; 0495-544404 of mobile 06-25083686

Een avond vol poëzie! Met veel passie sloegen de 8 finalisten het publiek en elkaar om de oren. Een volle Rasa in Utrecht met in de jury; dichter Ester Naomi Perquin, schrijver/cabaretier Arjen Lubach en dichter Andy Fierens uit België! 

De terechte winnaar – Daniiël Vis – won de landstitel ‘Slampion 2014’, een geldbedrag van 1000 euro en de wisseltrofee ‘De Gouden Vink’, vernoemd naar dichter en inspirator van vele poetry slammers, Simon Vinkenoog!
Een geweldige tweede werd Gijs ter Haar!

In de pauze trad de wervelende punk/folk band “Town of Saints” op, met de geweldige violiste Heta Salkolahti!
Niels Terhalle eindigde deze finale als 7de .


THEY SLAMMED HIM, BUT NOT HIS POETRY!!.SO……, to be continued!

Eerste pagina van een fotoboek voor de verjaardag van een klein prinsesje dat dol op dieren is en vandaag haar tweede verjaardag viert!


En via onderstaande link kun je haar fotoboek bekijken!
http://onlinefotoalbum.hema.nl/onlinefotoalbum-bekijken/2b12f13e-215c-4d08-b07a-c2c68e43ffb5

Onderstaande drieluiken heb ik samengesteld uit vele foto’s die ik de afgelopen weken op Curaçao gemaakt heb. Deze worden a.s. donderdag gepresenteerd door een interior designer en meegenomen in het interieurplan voor privéappartementen van een van de resorts op dit fantastisch mooie Caribische eiland!

Ik kan weer een vinkje plaatsen op mijn lijstje van “been there, done that!”
Zondag 5 januari “FUIKDAG”; de eerste zondag na Nieuwjaar waarop duizenden eilandbewoners van Curacao met hun boten en bootjes naar Fuikbaai uitvaren om het nieuwe jaar in te luiden!

Koelboxen met blokki ijs, drank en eten werden om 6.00uur ‘s ochtends in de pickup geladen waarna wij naar de haven vertrokken. Een paar uur later kwamen wij met onze boot vol met gezellige mensen aan in Fuikbaai waar het feest kon beginnen.
Heb je ooit zoiets gezien, laat staan meegemaakt? Het is niet te vergelijken met het jaarlijkse grachtenfestival in Amsterdam, dat is al een bijzonder “op het water” evenement, maar ík kan je vertellen dat dit top is!

Alles wat maar op te blazen is van doorsnee luchtbedden en zwembanden tot bananen, rookworsten, opblaasbare poppen en plateau’s om je drankje in mee te nemen ligt in het water met daarop, -in, -naast of -aan… zwemmende, drinkende en dansende mensen!

Party all over op en in het water met top DJ’s zoals AFROJACK en vele anderen. Aan sommige boten hadden eigenaren heel inventief een vlot bevestigd waarop mensen konden dansen, naast ons mét een djambéband!

Natuurlijk lag er voor mij dan ook de uitdaging om naar het grote drijvende podium te zwemmen, dus de stoute “zwemschoenen” aangetrokken en met twee andere feestvierders er op af! Normaliter worm ik me – met mijn drankje in de lucht – tijdens een popfestival door de enorme mensenmassa naar the mainstage! Hier zwem je er met aangepaste wormende schoolslagen naar toe met een opgeblazen eilandje, hilarisch gewoon! En veel leuke gesprekken en ontmoetingen tijdens onze tocht! Helaas had ik geen watercamera bij me, …..wellicht een volgende keer?

BON ANO allemaal! Een échte aanrader voor een héél ander Nieuwjaarfeestje,  bijzonder voor op je “to do'” lijst om naar Curacao te vliegen rond die tijd, en een prettige bijkomstigheid daarbij is natuurlijk de temperatuur!

Met mijn oog voor detail speur ik op dit Caribische eiland constant naar objecten, lokaties en  kleuren. Met het spel van licht en kleuren ontstaan onder andere deze combinaties.

Altijd mysterieus, die verlaten panden met hun geschiedenis! Zoals onder andere dit vroegere quarantaine huis uit de koloniale tijd!

Nog ff een oudejaarsduik bij Canoa Beach, voordat 2013 hier mag gaan rusten!

Door het tijdverschil met Nederland vieren wij hier het nieuwe jaar 5 uur later….!

En vervolgens vandaag mijn Nieuwjaarsduik, kan ik tenminste ook meepraten met diegenen de ook ooit deze frisse duik gemaakt hebben op 1 januari! Bon Ana Nobo!

Geweldig om op Curacao te zijn;
zon, mooie kleuren, mooie mensen, verse visjes uit en duiken in de Caribische Zee.
Heerlijk met mijn camera op pad om bijzondere en mooie onderwerpen vast te leggen!!

Een mozaïekpaneel van 30 bij 30cm met vissen! Afgelopem zomer heb ik deze twee vissen – een van de 8 gelukssymbolen in het Boedhistische geloof – ook gemozaïekt als onderdeel van een Tibetaans gebedstempeltje.
Dat mozaïekbouwwerk staat in een tuin in Zeeland!
Deze keer is het een los paneel en koos ik daarvoor bronzen en groen/paarse parelmoeren steentjes.

Op de deur in mijn gang hangen 2 rekken met een grote collectie foto-correspondentiekaarten (met enveloppen) voor de verkoop! Ik heb ze gemaakt van foto’s die ik met oog voor detail geschoten heb tijdens mijn vele tochten met de camera! De ene foto is een realistisch detail de ander symbolisch, enz., en sommige foto’s zijn samengevoegd in een compositie!
De laatste wenskaarten die ik in opdracht voor de Kerst- en Nieuwjaar periode gemaakt heb, zijn vandaag de deur uit gegaan. Dus … werk aan de winkel voor de “ouderwetse” postbode, want het geeft toch altijd nog een heerlijk kerstgevoel als je een persoonlijk geschreven wenskaart ontvangt in je brievenbus!
Interesse? Bel  06-25083686, of mail;  ingede.monte@gmail.com

Gezellig creatief bezig zijn tijdens het verjaardagsfeest van Sophie die meer dan eens bij MOSAINGO is komen mozaïeken. Deze keer een workshop waarin ik met 6 vriendinnen in anderhalf uur een sieradendoosje heb gemaakt. Natuurlijk knip ik de glassteentjes vooraf in alle kleuren en vormen. Met diverse milefiori en de glasdruppel in het midden is het helemaal af. Hieronder een voorbeeld

                                hierbij het resultaat van de jarige job Sophie!!

                                 en van de 5 enthousiaste vriendinnen!

Wil je meer weten over de mogelijkheden tijdens deze en andere workshops en cursussen van MOSAINGO? Mail dan even een berichtje met je vraag naar ingede.monte@gmail.com

De mozaïekcijfers voor de Gemeente Budel-Dorplein die samen het jaartal 2013 vormen, zijn af, gevoegd en wel! Mooi hoe de waterkleuren in elkaar overlopen. Nu kunnen de beide betonblokken in de bestrating bij de watertapplaats gelegd worden. Ik ben erg benieuwd hoe het druppelvormige pleintje bij de insectenmuur er straks uitziet?! Bedankt Budel-Dorplein voor de opdracht en bedankt aan Marian van Zon die ook hier weer haar “steentje” heeft bijgedragen, net als bij de Zonnewijzer in Budel-Dorplein, het vorige buitenproject van MOSAINGO van deze ondernemende Gemeente!

piatto ricco

Tijdens een cursus voor volwassenen kun je bij MOSAINGO bijvoorbeeld een prachtig dienblad maken met decoratieve patronen zoals het blad van onderstaande butler tray!

Maar je kunt natuurlijk ook een eigen idee uitwerken zoals schrijfster Marian van Zon die dit zonnige dienblad maakte! Nadat het dienblad gevoegd en schoongemaakt is, ziet het er prachtig uit!

Voor meer info voor workshops mail naar ingede.monte@gmail.com of bel 0495-544404 of 06-25083686

En toen de storm vannacht windkracht 10 haalde in Nederland, is Hij weer vertrokken. Tot volgend jaar en hartelijk dank Sinterklaas 

In Budel-Dorplein bij de “insectenmuur” wordt momenteel een zgn. watertapplaats gecreëerd, waar fietsers en wandelaars watervoorraad bij kunnen vullen tijdens hun tocht door dit historische dorp met haar prachtige Walloonse architectuur.
Ik ben bezig met 2 mozaïekblokken die in de druppelvormige bestrating geïntegreerd gaan worden. Ze vormen straks samen het jaartal 2013.

Al eerder maakte ik alle mozaïeken voor het Zonnewijzerplein in deze Gemeente!
Om die te bekijken kun je links bovenin bij de zoekoptie het woord- ZONNEWIJZERPLEIN – invullen!

Mosaingo verzorgt mozaïekworkshops tijdens kinderfeestjes bij u thuis of bij Mosaingo!
Gezellig en creatief voor knutselhandjes vanaf 6 jaar!
Dit doosje maken we de volgende week tijdens de verjaardag van Sophie die 11 jaar wordt.
Leuk om b.v. je ringen en armbandjes in te bewaren of wellicht je geheimen!

Voor info, stuur even mail naar ingede.monte@gmail.com  of bel; tel. 0495-544404 mobile 06-25083686

Inmiddels heb ik een tweetal fotoopdrachten voor de Poort van Linburg verzorgd tijdens twee feestavonden. Wat is het toch een fantastische lokatie, écht een aanwinst voor Weert met zoveel mogelijkheden voor feesten, concerten, shows, presentaties, vergaderen, veilingen enz. en straks ook….gezellig tafelen!!
Want binnenkort opent het restaurant met 2 twee etages, plus…. komend jaar een “drijvend” terras op het kanaal. Zo’n mooie vieuw op het water vanuit een heel andere hoek als wij normaliter als Weertenaren gewend zijn, daar we het nu nog links laten liggen als we vanuit het centrum het kanaal over gaan.

PERSONEELSFEEST
OKTOBERFESTEN

Het was weer een oplichtende ervaring tussen de Philips-gebouwen en -villa’s!
Een prachtig spel van licht, kleur, geluid en water, al voor de 8e keer in Eindhoven

 Glow, a must go!

Een fantastisch idee en initiatief van Lieve van Geldrop om kinderen die een extra steuntje nodig hebben wat sterker en weerbaarder te maken. Tijdens een van de kampen van deze Stichting – het kamp Stay Strong-The Movie – gaan kinderen samen aan het werk en stappen in de wereld van glitter en glamour. Geweldig leuk is het om met mijn fotoworkshops een steentje bij te kunnen dragen aan dit initiatief! Mooi om ze allemaal een voor een als STER te zien stralen tijdens het tweede gedeelte van mijn workshops.
Dankjulliewel, jullie zijn allemaal kanjers! 

Kijk op www.stichtingdester.nl voor meer info!!

Op de grens van Umbria, Lazio en Toscana ligt een oud dorpje, vlak boven het Lago di Bolsena, genaamd Proceno! Dit typische heuveldorpje heeft zo’n kleine 650 inwoners en is een van mijn favoriete plekjes om in la bella Italia te verblijven.
Als je met de auto over de provinciale weg van Viterbo naar Siena rijdt, zie je van veraf het Middeleeuwse Castello di Proceno op de heuveltop liggen. De toren met zijn kantelen steekt boven alles uit.

Gedeeltelijk in de muren van dit Middeleeuwse fort zijn diverse appartementen gebouwd!

Vanuit  “La Bicocca” en “la Loggia” (foto hierboven) heb je onderstaand uitzicht, dat ‘s avonds laat veranderd in de sterrenhemel van Da Vinci, zoals ze het daar romantisch benoemen!
                                     
De familie die het in een pentagon gebouwde kasteel al verschillende eeuwen in haar bezit heeft, heeft grote liefde en passie voor cultureel erfgoed. Zij vertellen je graag de historie en laten een keer per week het kasteel zien en dan kun je tevens de toren beklimmen. Over een ophaalbrug loop je de toren binnen…..

en na een steile klim wordt je beloond met een adembenemend uitzicht over het glooiende landschap, waar ooit de Etrusken o.a. leefden.

Regelmatig worden er concerten op de binnenplaats van het kasteel gegeven en lezingen over kunst en poëzie in het Italiaans! In de muur aan de hoofdstraat van Proceno ligt de enoteca  van het kasteel waar je wijnen kunt proeven en kopen. In de vroegere paardenstallen is een restaurant gebouwd,  veel van de ingrediënten zoals kruiden, groenten en fruit die in de traditionele gerechten gebruikt worden, komen uit eigen tuin, waarin overigens ook een heerlijk verkoelend zwembad ligt!
Een verblijf met een groep in diverse appartementen of in “Il Giulione”, vlakbij het kasteel en het volgen van een workshop koken met de eigenaresse en/of een workshop mozaïeken door Mosaingo, behoort tot de mogelijkheden.
Een dagtocht naar het mozaïekpark van Niki de St.Phalle is een aanrader. In diverse fonteinen in dit park staan bewegende kunstwerken van haar partner en beeldhouwer Tinguele!

Vanuit Proceno kun je interessante autotochten maken zoals o.a. de Maremmatocht en steden als Viterbo, Chiusi, Pienza en Orvieto bezoeken.
Kijk voor meer info over het kasteel en de appartementen op www.castellodiproceno.it
Vanuit Eindhoven vlieg je met Ryan Air o.a. naar Rome, waar je een auto kunt huren. Proceno ligt ongeveer 150 km rijden van Rome.
Heb je interesse in een workshop mozaïeken of in een gezamenlijke reis met workshop koken en/of mozaïeken in Italië? Stuur dan een mail naar ingede.monte@gmail.com of neem telefonisch contact op; 0495-544404 en via mobile 06-25083686. Wellicht arrivederci in il bello Castello di Proceno, ciao!

Inmiddels zijn er weer een paar workshops bij MOSAINGO gestart, ook tijdens de herfstvakantie zijn er workshops voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen!
Er zijn diverse mogelijkheden want je kunt tijdens de workshops zowel bestaande objecten pimpen, bijvoorbeeld een spiegel, schaal of bloempot zoals op onderstaande foto.

Maar ook kun je nieuwe objecten creëren, zoals b.v. een huisnummer

een dienblad met je eigen tekening ……. blij en zonnig!

Of als blad voor b.v. een bijzettafeltje!

Omdat dit laatste mozaïek op stucmat gelijmd wordt, kun je het ook op een wand plaatsen van je kamer, badkamer, keuken of elders in je in- of exterieur.
Voor meer info, bel Mosaingo 06-25083686 of stuur een mail naar ingede.monte@gmail.com 

Een paar jaar geleden maakte ik – in opdracht van de voorzitter van de Weerter Molennstichting – een fotoboek over de 4 laatst gerestaureerde molens in  het Weerterland. Onlangs kreeg ik de opdracht om van een van die 4 – de prachtige Nijsmolen te Stramproy – een fotoboek te maken voor een geslaagde molenaar!
Deze stenen beltkorenmolen was tot 1974 eigendom van de molenaarsfamilie Nijs en staat in de volksmond nog altijd bekend als de Nijsmolen. De molen is ook instructiemolen voor het Gilde van Vrijwillige molenaars. Toekomstige vrijwillige molenaars leren op deze molen het molenaarsambacht. Molen De Nijverheid werd tussen 2009 en 2011 ingrijpend gerestaureerd en draait en maalt regelmatig.

Onlangs heb ik een fotoboek samengesteld over deze prachtige “Nijs molen”.
De kosten van dit fotoboek zijn 35,= Euro per exemplaar (excl. verzendkosten)
Neem daarvoor contact op met MOSAINGO  tel. 06 25083686 of via de mail  ingede.monte@gmail,com
Het is een 40 pagina’s tellend  boek met 108 glansfoto’s!!
Een exemplaar kun je hieronder inkijken, niet mogelijk op Ipad en Iphone

http://onlinefotoalbum.hema.nl/onlinefotoalbum-bekijken/367c31ee-adc9-4490-9332-9917a68933a7

Onlangs had ik een tentoonstelling van een serie Italiëfoto’s bij Moda Bardolino te Weert. Een echtpaar uit Canada dat deze tentoonstelling bezocht gaf mij de opdracht om hun trouwfoto’s te bewerken en in Photoshop te voorzien van Italiaanse details, zoals bij de compositiefoto’s die ik voor deze tentoonstelling gemaakt had. Een leuke en uitdagende opdracht!

na
voor

Ik was vanmorgen al vroeg uit de veren en sta in de startblokken!
Vanaf vandaag is het “go with the flow met MOSAINGO” en ga ik als ZZP-er er tegenaan!
Eerst heb ik mijn geëxposeerde Italiëfoto’s bij Moda Bardolino opgehaald en er is vandaag koffie mét om dit historisch moment te vieren!
Heb je interesse in vastgelegde bijzondere momenten van je leven of in zakelijke foto’s voor je site, in een boek, visite- of with compliment cards of een andere bedrijfspresentatie?
Ben je wellicht geïnteresseerd in glasmozaïek voor in je huis, zakenpand of zwembad?
Neem contact op via de mail met ingede.monte@gmail.com of geef even een belletje 06-25083686.
Het is ook mogelijk om deel te nemen aan fotoshoots of mozaïekworkshops voor kinderen en volwassenen!

Vandaag heb ik na 1 jaar studiofotografie voor het Erfgoedkluster van Weert afscheid genomen van mijn collega’s in Museum de Tiendschuur.
Ik heb vele objecten gefotografeerd, enkele modern maar de meesten van de vorige eeuw en vele eeuwen terug. Het was vaak een uitdaging in de studio, want ieder object , groot of klein en elk materiaal had wel een andere belichting nodig zoals; glas, koper, brons, zilver, hout, leer, keramiek, enz. en niet te vergeten de schilderijen die met tempera bewerkt zijn. Maar ik vond het een uitdaging om ze allen op de juiste manier op de gevoelige plaat vast te leggen!

Wat was het afgelopen weekend weer geweldig om te mogen meezeilen op de AVONTUUR, de snelste klipper van de Waddenzee……………Rock en Roll!!
Is ook logisch op zo’n prachtig gerestaureerde klipper met kapitein en zeilfanaat Boudewijn en zijn rechterhand zeilmaat Koos! Alles was fantastisch: beman/vrouwing, de zeildrift, het weer met harde knopenwind 5+ waarbij de pannen door de kajuit vlogen. Over de heerlijke welkomstaart van dé banketbakker Timmerman uit Groningen en de rest van de culinaire hoogstandjes zullen we het maar niet hebben, het was helemaal TOP! En als kers op de appelmoes; de extra zeiltrip naar de zandplaat bij de opening naar de Noordzee tussen Vlieland en Terschelling Daar lagen wel 100 zeehonden te zonnen, sommigen speelden in de branding! Ontroerend mooi met op de achtergrond de enorme golven met hun witte schuimende koppen die op de zandplaten braken en prachtig afstaken tegen de heerlijke zilte Hollandse lucht!
 
 
 

En wil je eens wat anders op de bedieningsplaat van je toilet? Dat kan, want dit paneel geeft de mogelijkheid om zowel mozaïek en/of fotografie daarvoor te gebruiken.
Dit bedieningspaneel kun je in laten leggen met o.a. hout, glas, steen of zelfs een mooie of grappige foto. Dat is pas mooi ‘doortrekken’!
MOSAINGO biedt daarvoor legio mogelijkheden, meer info via; ingede.monte@gmail.com of telefonisch 06-25083686

 
 
 
 

Om binnen zoveel mogelijk van bloemen, vogels en vlinders in mijn tuin te kunnen genieten heb ik amper gordijnen. De vlinderstruik die ik rechts vóór het raam naast de kleurrijke hortensia’s heb gepoot, trekt enorm veel vlinders. Dit weekend is het vlindertelweekend en met mijn kleinzoon van 4 jaar spot ik vnl. pauwogen en koolwitjes, maar ook deze prachtige koninginnenpage.
Dit exemplaar mist helaas een stuk rechts onder uit haar vleugel.

 
Nu bijna 2 jaar geleden spotte ik bovenop een heuvel in Catalonia ook een koninginnenpage die heel bewust tot 2x toe plaatsnam op de hand van een vriendin waarmee ik de hunebedden daar bezocht, dat was een héél bijzondere ontmoeting!
 
 

Tijdens een cursus mozaïek kun je o.a. een bloempot pimpen en in 3 lessen veranderen in een prachtig exemplaar. Een van de cursisten gebruikte daarvoor diverse tinten tussen lichtblauw en aqua, gemengd met gemêleerde bronzen mozaïeksteentjes, een prachtige combinatie!
Bel voor info over diverse workshops  MOSAINGO 06-25083686. Je kunt b.v. tijdens een gezellige dag samen met je collega’s, familie of vrijgezellengroep in een workshop mét Italiaanse lunch. een mooi tafelblad maken.

 
Ook verzorgen wij cursussen en workshops voor kinderen en/of kinderfeestjes!
Deze orginele pennenbakjes maakten Julia en Sophie in 3 lessen.
 
 
 
 
 
 Een geweldig en gezellig feest, het was weer eens ouderwets swingen, deze keer op een boot in Amsterdam! Ik verzorgde het fotoverhaal van deze bijzondere avond. Proficiat Anouk!
 

In alle vroegte ben ik naar Zeeland gereisd om aan de laatste loodjes van het mozaïek van de meditatietempel te werken. Eindelijk weer een heerlijke temperatuur om buiten te werken.
De tempel in Bruinisse is nu klaar voor gebruik!
Prachtig hoe de parelmoeren steentjes reflecteren in het zonlicht, ze geven een extra dimensie aan dit bouwwerk met haar 6 geluksymbolen.

Ik was er deze keer niet bij op het “oude” terrein tijdens BOSPOP 2013, maar heb wél heerlijk genoten van de muziek en het gejuich in mijn tuin afgelopen zaterdag!
Je kon af en toe letterlijk de teksten van Bart van der Weide van Racoon volgen. Hierbij een van de foto’s die ik tijdens een vorig optreden van Racoon op Bospop maakte

En als je dan eindelijk zomervakantie hebt, is het leuk om een workshop mozaïek te volgen!
Dat deed ook deze grappige Elena  die bij haar oma op vakantie is; ze maakte een kleurrijk fotolijstje van glasmozaïek, versierd met spiegeltjes en milefiori. Toen het af was, “kroop” ze er zelf in .
Bel voor meer info over deze speciale workshops en/of voor verjaardagsfeestjes 06-25083686

Eindelijk het weer waar we zo lang op gewacht hebben, een heerlijke en zonnige dag! Dat trok veel bezoekers naar de ITALIËBEURS in de Maasstraat te Weert. Op deze gezellige beurs stond ik om mijn bedrijf MOSAINGO te promoten. Julia en Sophie maakten deze middag in mijn stand een begin aan hun orginele gemozaïekte pennenbakjes en Marian aan een dienblad met daarop een lachende ZON. Er was veel belangstelling voor de diverse workshops, mozaïek voor in – en exterieur en de fotografie.
Met een selectie Italiëfoto’s exposeer ik nog tot en met eind augustus bij Moda Bardolino in de Maasstraat 4 te Weert.

                  

Met mijn hond Bo was ik op Terschelling aan het bijkomen en uitwaaien. Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op met haar, want twee weken geleden werd ze zwaar ziek! De bloedwaarden van haar lever en gal waren te hoog en de dierenarts constateerde een leverontsteking.
Gelukkig zijn de medicijnen goed aangeslagen en konden we toch ons geplande weekje naar Terschelling! Zienderwijze knapte ze daar op. De laatste 2 dagen had ze zelfs weer energie om  te spelen en door het water van de Waddenzee te rennen. Dus heb ik deze compositie gemaakt van de heerlijke momenten met onze lieve Bo!

 
 ZAND, ZEE, REGEN, WEERKAATSING, ZON, THEATER, DANS, MUZIEK,  LANDSCHAPSKUNST EN EEN FLINKE WIND
 
 
 
 
 

Terug op Terschelling, terug op Oerol. Een keur en kleur aan mensen, ouderen, jong volwassenen, kinderen en volwassen jongeren. En natuurlijk ook een kleur aan theater, kunst en cultuur.
Dit jaar starten we na een “zware windtegen fietstocht” op het festivalterrein in Midsland .

 
Fietsen parkeer je binnen de vakken zodat je ze ook goed terug kunt vinden. Ik ga voor ons aller “Zangeres zonder Naam”
 

                 
                  op het Festivalterrein heb ik een gesprek met het “ingekakte” duo bij de toiletten.

voor iedereen een aanrader de voorstelling “Vioolusie” die de komende weken ook op de Parade te zien is. Een voorstelling over een violist die gevangen zit in zijn viool. Alles wat je in deze overigens prachtige yurt uit Mongolië ziet, wordt ter plekke gerealiseerd door violist  Jacob Plooij uit Australië en zijn assistente! Met hoorspeleffecten en life cam!

op de Boschplaat trotseren we de regen en bekijken de voorstelling Cyrano van het Amsterdamse Bos Theater, een hylarish, dynamisch en komisch spektakel met life muziek à la Gainsbourg!

Op 30 juni a.s. start – tijdens de Italiëbeurs in de Maasstraat te Weert – de expositie van diverse van mijn Italiaanse fotowerken bij Moda Bardolino aan de Maastraat 4.
Die middag presenteer ik tevens mijn bedrijf MOSAINGO in een stand tegenover Moda Bardolino. Op www.mosaingo.com zijn momenteel de mozaïeken van de Tibetaanse tempel in Bruinisse te zien. Deze tempel zal medio juli gereed zijn.
Het is mogelijk om tijdens de beurs in te schrijven voor diverse workshops mozaïek, cursussen voor kinderen en volwassenen. Aanvang begin september.
Ci  vederiamo, ciao!